RASPLET: Tužilaštvo traži dodatne mere u vezi sa ubistvom Milana Pantića
Foto: Privatna Arhiva

JAGODINA

RASPLET: Tužilaštvo traži dodatne mere u vezi sa ubistvom Milana Pantića

Crna Hronika -

JAGODINA - Više javno tužilaštvo u Jagodini primilo je 15. maja 2017. godine izveštaj UKP, u vezi sa ubistvom novinara Milana Pantića iz Jagodine, koje se dogodilo 11. juna 2001. godine.

Radoslav Vučković, viši javni tužilac u Jagodini rekao je da je nakon detaljne analize činjeničnog stanja u izveštaju, to tužilaštvo smatralo da je potrebno dodatno razjasniti određene činjenice i vrednosne stavove navedene u izveštaju.

"Zbog toga je 8. juna tužilaštvo uputilo UKP - u zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, uključujući i preduzimanje određenih dodatnih mera i radnji radi potpunog razjašnjenja dostavljenih podataka", rekao je tužilac Vučković.

On je naglasio da će Više javno tužilaštvo u Jagodini, rukovodeći se svojom zakonom određenom ulogom, u daljem toku predistražnog postupka, uložiti dodatne napore i pružiti svu neophodnu pomoć nadležnim organima.

"Tužilaštvo će to učiniti radi potpunog rasvetljavanja svih okolnosti izvršenja ovog teškog i društveno naročito opasnog krivičnog dela, a radi stvaranja mogućnosti da se krivični postupak okonča pravosnažnom presudom i pravednom kaznom", istakao je Vučković.

Podsetimo, Veran Matić, predsednik komisije za rasvetljavanje ubistva novinara, saopštio je da su utvrđeni nalogodavci, organizatori, izvršioci, kao i motiv ubistva Milana Pantića. Izveštaj je dat tužiocu pre desetak dana.

(Kurir.rs, J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track