PREKIPELO MU: Legija očajnički traži da se mazi sa ženom u zatvoru!
Foto: Profimedia

ALKATRAZ

PREKIPELO MU: Legija očajnički traži da se mazi sa ženom u zatvoru!

Crna Hronika -

Milorad Ulemek Legija (49), nekadašnji komandant „Crvenih beretki”, osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, žalio se Evropskom sudu za ljudska prava, od kojeg traži da mu se omogući kontakt sa suprugom bez blindiranog stakla u požarevačkom „Alkatrazu”.

Prema saznanjima našeg lista, Legiji je dozlogrdilo da svoju nevenčanu suprugu gleda samo jedan sat mesečno kroz zaštitno staklo, pa je presavio tabak.

"Pukao mu je film da ženu ne sme da pomazi i da tri ćerke gleda kroz neprobojno staklo, pa je preko advokata pisao žalbu Strazburu. On smatra da su mu ugrožena osnovna ljudska prava, a sud će o njegovom zahtevu odlučiti naknadno", kaže izvor našeg lista.

Legija u „Alkatrazu” nema pravo na ljubavnu sobu, a bez intimnih trenutaka sa suprugom je od 2. maja 2004. godine, kada se nakon skrivanja od policije predao ispred svoje kuće.

"On 14 godina nije bio intiman sa suprugom, a smatra da kao i njegovi saborci iz „Beretki“ u takozvanom sedmom paviljonu, koji su takođe osuđeni na kazne od 30 do 40 godina zatvora, ima pravo makar na razgovor sa suprugom, bez prisustva stražara. Inače, njegovi nekadašnji drugovi iz JSO imaju pravo jednom mesečno na ljubavnu sobu, u okviru zatvora i bez prisustva zatvorskog stražara", navodi izvor našeg lista.

foto: Profimedia

Nekadašnji ratnik Legije stranaca i jedan od najčuvanijih zatvorenika je, prema rečima našeg izvora, ludo zaljubljen u svoju suprugu Aleksandru (43), koju od milja zove Aleks.

"On je njoj dao odrešene ruke u vezi sa odgojem njihove tri ćerke, od kojih najstarija ima 16 godina. Aleksandra ga sa ćerkama posećuje u zatvoru, gde se dogovaraju o odgoju i školovanju dece, što im je na prvom mestu. Isto tako voli i Aleksandrinog sina Luku, koga ima iz prvog braka sa Legijinim prijateljem Nebojšom Đorđevićem Šucom, koji je poginuo na ratištu - ističe sagovornik upoznat sa Ulemekovim porodičnim prilikama.

Iako na suđenjima može da ga gleda i po nekoliko sati iz publike, Legijina žena ne korisiti to pravo.

Ona se uglavnom pojavi na sat i po vremena ili kraće i komunucira sa Legijom kroz staklo u Specijalnom sudu.

Ulemek je sav srećan kada je vidi, tako da u tim trenucima ne obraća pažnju na rođake i prijatelje u publici.

"Mogla bi ona da boravi i po nekoliko sati u sudu, ali ona zbog obaveza prema deci samo skokne nakratko do suda. Pre nekoliko dana bila je samo pola sata u sudu i otišla. Pravo na posetu u požarevačkom zatvoru ima jednom mesečno, pa je šteta da i to malo vremena ne bude blizu njega", kaže poznanik porodice Ulemek za „Alo!”.

Preplanuo u ćorci

Ulemek je u zatvoru malo smršao, ali i preplanuo, jer ima pravo na šetnju dva sata dnevno. Kako se saznaje, on redovno trenira u ćeliji, a jedan od stanara „Alkatraza” je i njegov nekadašnji zamenik - Zvezdan Jovanović Zveki (52), osuđen za Điniđićevo ubistvo. Sa njim se pre nekoliko dana u sudu domunđavao na optuženičkoj klupi. Legija je bio posebno raspoložen nakon što je video suprugu u publici.

(Kurir.rs/Alo, Danica Ćuruvija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

HELIKOPTERI NADLEĆU KOLONU, BLOKIRANA USTANIČKA: Legija na suđenju za ubistvo Ćuruvije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track