AKCIJA CARINIKA U NOVOM PAZARU: U porodičnoj kući zatekli skoro 2.000 boksova cigareta
Foto: MUP Srbije

Zaplena

AKCIJA CARINIKA U NOVOM PAZARU: U porodičnoj kući zatekli skoro 2.000 boksova cigareta

Crna Hronika -

NOVI PAZAR - Carinici su tokom noći, 11. juna, otkrili još jednu porodičnu kuću u okolini Novog Pazara u kojoj su zaplenili 1.950 boksova raznih cigareta bez akcizne markice.

foto: MUP Srbije

Oko dva sata posle ponoći, carinici su proveravajući informacije do kojih su došli operativnim radom na terenu, otkrili kuću u mestu Osoje nadomak Novog Pazara, za koju su postojale indicije da se u njoj krije veća količina krijumčarenih cigareta.

Odmah su obavešteni javni tužilac i policija, uz čiju je saglasnost i saradnju je izvršen pretres porodične kuće koja se nalazila u zabačenom delu mesta, na samom rubu šume, saopštila je Uprava carina. Kada je policija stigla na lice mesta, izvršen je pretres pomenute kuće, čiji je vlasnik 26-godišnji meštanin.

Ubrzo je ustanovljeno da se u suterenu nalazi 39 kutija sa 1950 boksova cigareta raznih robnih marki bez akcizne markice. U suterenu kuće koji je više ličio na skladište, iza drvenih dasaka, otkriveno je čak 1.700 boksova cigareta.

Da podsetimo, carinici su 31. maja 2017. godine u dubinskoj kontroli u Novom Pazaru zaplenili gotovo 12.000 boksova različitih cigareta, većinom bez akciznih markica, kao i veću količinu pirotehničkih sredstava.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Carina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track