SINA SU MI UBILI ZBOG PORUKE PROTIV VUČIĆA: Odveli su ga na informativni razgovor, sad mi vraćaju njegov leš!
Foto: Zorana Jevtić

potresna ispovest majke mladića koji je istrunuo u zatvorskoj ludnici

SINA SU MI UBILI ZBOG PORUKE PROTIV VUČIĆA: Odveli su ga na informativni razgovor, sad mi vraćaju njegov leš!

Crna Hronika -

Moj sin je majstoru koji nam je radio grejanje poslao neke telefonske poruke u kojima je pominjao Vučića, ali nikome nije pretio. Odveli su ga na informativni razgovor, a onda u zatvor u Beogradu. Šest meseci ga nisam videla, a sad mi ga mrtvog vraćaju.

Ovako započinje svoju ispovest Draga Nikolić, majka Milorada Nikolića (45) iz Crvenke, koji je pre dva dana preminuo u zatvorskoj bolnici u Beogradu.

Tretiran kao terorista

Nikolić je uhapšen 14. decembra 2016. pod optužbom da je ugrozio sigurnost Vučića i Stefanovića tako što je prijatelju poslao nekoliko SMS poruka. Nedelju dana kasnije prebačen je u zatvor u Beogradu, gde je 14. juna preminuo. Zvanično, usled prestanka rada srca.

Njegova majka kaže da su joj sina tretirali kao teroristu, a on ni komarca nije hteo da ubije.

- Zvala sam juče tog majstora koji ga je prijavio. Pitala sam ga da li ga grize savest. Rekao je da ga grize. Isto sam pitala i inspektora koji ga je hapsio, a on mi je odgovorio da zaboravim njegov broj. A moj sin je ubijen... Umro je od jakih lekova i tuge jer je nepravedno zatvoren... U kojoj to državi drže čoveka u zatvoru zbog telefonskih poruka. Terali su ga da prizna da je pretio, ali on to nije hteo jer nikome nije poželeo zlo - kaže uplakana majka.

Kljukali ga lekovima

Ona ističe da je Milorad bio zdrav, ali da su ga proglasili šizofrenim.

- Na pravdi boga proglasili su ga ludim. Stavili ga u sobu sa čovekom koji je ubio majku. Kada su ga brat i sestra posećivali, videli su da nije dobro. Dešavalo se da zbog lekova nije bio u stanju da jede. Žalio se kako ima jaku terapiju i da mu utiče na raspoloženje. Šta drugo da mislim nego da su ga ubili. Ubili su ga oni koji su ga nevinog zatvorili. Pitam se kome je to moj sin mogao da naudi porukama - kuka očajna žena.

Advokat Feđa Dimović

TRAŽIĆEMO DETALJNU ISTRAGU

Feđa Dimović, član popularnog benda Beogradski sindikat i Advokat koji je zastupao pokojnog, kaže da navedenim porukama „ni na koji način nije moglo biti ugroženo spokojstvo najviših nosilaca državne vlasti, pre svega jer one nikada nisu javno objavljene“. Ističe i da su veštaci utvrdili da Nikolić boluje od paranoidne shizofrenije i da postoji opasnost da će ponoviti slična ili teža krivična dela (?!).

- A on nikad nije osuđivan, nikada ranije nije bio lečen ni od koje vrste duševne bolesti niti je bio agresivan. Sasvim suprotno, bio je profesionalni sportista, uzoran građanin, dobar hrišćanin i pravoslavac, a pre svega dobar čovek - istakao je Dimović.

On je najavio da će zahtevati da se sprovede detaljna istraga.

foto: Kurir

Kurir / Jelena Rafailović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Ekskluzivna ispovest majke čiji je sin umro u zatvorskoj bolnici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja