SRAMNA PRESUDA: Ukrao pola miliona evra, sud ga častio kaznom!
Foto: Milica Milovanović

IZREČENA PRESUDA BANKARU MILOŠU KRIVOKAPIĆU

SRAMNA PRESUDA: Ukrao pola miliona evra, sud ga častio kaznom!

Crna Hronika -

Bivši službenik AIK banke osuđen na tri godine zatvora jer je falsifikovao potpise štediša i oteo više od 500.000 evra

NIŠ - Miloš Krivokapić (34), bivši službenik AIK banke, nepravosnažno je osuđen na tri godine zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja u produženom trajanju jer je proneverio 535.105,50 evra, koje je iskoristio za internet klađenje.

Viši sud u Nišu izrekao mu je dodatnih šest meseci zatvorske kazne zbog krivičnog dela neovlašćene posluge jer je sa računa klijenata skinuo još 268.575,94 evra, koje je koristio za kockanje, ali je novcem od dobitka štetu nadoknadio.

foto: Milica Milovanović

Nema imovinu

Takođe, sud ga je obavezao da banci, koja je obeštetila štediše, vrati 535.105,50 evra, i to u roku od 15 dana od pravosnažnosti presude.

Međutim, da je malo verovatno da će se to desiti, posvedočio je sam Krivokapić, koji je kazao da osim mesečne zarade od dvadeset do dvadeset pet hiljada dinara, nikakvu drugu imovinu nema.

Krivokapić je priznao da je od avgusta 2010. do januara 2013. godine uzimao novac sa računa klijenata tako što je falsifikovao njihov potpis na nalogu za podizanje novca. Na taj način je S. M. iz Prištine ostao bez 56.843 evra, od B. L. iz Kosova Polja ukrao je 54.540 evra, Nišlijki M. F. sa računa je nestalo 36.000 evra, njenoj sugrađanki N. S. 25.000 evra, N. B. takođe iz Niša ostao je „kraći“ za 66.893 evra, a M. M. za 43.500 evra. Na meti ostrašćenog kockara našao se takođe i Nišlija M. P. sa rekordnim gubitkom od 99.277 evra, kao i S. P., koji je ostao bez 70.915 evra. Doljevčaninu P. V. Krivokapić je ukrao 40.000 evra, a P. Z. iz Gnjilana 42.230 evra.

Olakšavajuće okolnosti

Prilikom odmeravanja kazne sud je kao olakšavajuće okolnosti Krivokapiću uzeo u obzir njegovo priznanje, to što je u međuvremenu zasnovao porodicu i sadašnje loše imovno stanje. S druge strane, otežavajuće je ogromna suma koju je prisvojio.

Kladio se na pse

NOVAC UPLAĆIVAO NA BAHAMIMA

Kako je utvrđeno tokom istrage, Krivokapić se proneverenim novcem kladio uglavnom na trke pasa. On je novac svojih klijenata uplaćivao na račune kazina na Bahamima i Devičanskim Ostrvima i kladio se preko interneta. U jednom trenutku je dobio čak 300.000 evra, što mu je omogućilo da pokrije deo ukradene sume.

Kurir / M. MILOVANOVIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track