ZLOUPOTREBE U GRADSKOJ UPRAVI VALJEVA: Načelniku pritvor, pripravnica slobodna
Foto: S.S.

ISTRAGA

ZLOUPOTREBE U GRADSKOJ UPRAVI VALJEVA: Načelniku pritvor, pripravnica slobodna

Crna Hronika -

Posle hapšenja i policijskog zadržavanja, od osmoro uhapšenih, na slobodi je jedino pripravnica u Gradskoj upravi T. I. (28), za koju tužilaštvo nije ni tražilo određivanje pritvora

VALJEVO - Načelniku Gradske uprave Aleksandru Vujić Subotiću (34), službeniku Gradske uprave A. Đ. (34), kao i petorici vlasnika i odgovornih lica u preduzećima iz Valjeva, Šapca i Novog Sada određen je pritvor do 30 dana.

Posle hapšenja i policijskog zadržavanja, od osmoro uhapšenih, na slobodi je jedino pripravnica u Gradskoj upravi T. I. (28), za koju tužilaštvo nije ni tražilo određivanje pritvora.

Pored dvojice zaposlenih u Gradskoj upravi, pritvor do 30 dana je određen R. Đ. (43), odgovornom licu SZTR „Fiskal“ Valjevo, B. S. (38), odgovornom licu radnje za popravku metalnih proizvoda, M. P. (46), odgovornom licu preduzeća „Japi Com“ Novi Sad, M. V. (50), odgovornom licu preduzeća „PSC Vuković“ Šabac, i A. P. (36), odgovornom licu GP „VA gradnja 2007“ Valjevo. Njima se na teret stavlja da su tokom 2017. u više navrata u postupku javnih nabavki, čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, ugovarali tendere za nabavku vozila, auto-sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir-aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

Kako saznajemo, načelnik GU Aleksandar Vujić Subotić (SPS) uhapšen je istog dana kada je naredio da se na račun SZTR „Fiskal“ prebaci više od pola miliona dinara, i to za servis klima-uređaja u gradskoj kući, koji nije ni obavljen.

Kurir / S. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track