Uhapšen poznati biznismen: Prevarom do 15 miliona franaka

Uhapšen poznati biznismen: Prevarom do 15 miliona franaka

Crna Hronika -
Miloš Ljujić sa svojom grupom uhapšen jer su obmanuli Hipo alpe adrija banku prilikom uzimanja dugoročnog kredita

BEOGRAD - Dolijali!Poznati biznismen Miloš Ljujić uhapšen je sa svojih devet saučesnika zbog sumnje da su od 2007. godine do 2011. godine prevarom stekli 15.000.000 švajcarskih franaka, saopštio je ministar policije Ivica Dačić.

- Uz Ljujića uhapšeni su Snežana Mitrović, Ferenc Brindza, Roberta Kiškarolj, Saša Janjić, Miloš Divac i Milan Krpović, kao i odgovorni iz privrednog društva "BC Konsalting" Nikica Kolundžija i Aleksandar Vojvodić i vlasnik Agencije za veštačenje "Bizet" Božidar Karličić - rekao je Dačić.

Uhapšeni su po Ljujićevom nalogu poslovnu dokumentaciju više privrednih društava i of šor firmi, čiji su vlasnici, osnivači i odgovorna lica bili, upotrebili prilikom podnošenja zahteva Hipo Alpe Adria banci AD Beograd, za odobravanje dugoročnih namenskih kredita.

- Tvrdili su da im kredit treba za kupovinu akcija preduzeća "Medifarm" i "Tehnoservis" i podneli su lažne, višestruko uvećane izveštaje o proceni vrednosti imovine - rekao je Dačić. Nakon kupovine prenosili su akcije na svoja preduzeća izmeštajući pritom imovinu, potraživanja i zaposlene iz firmi kojima je odobren kredit na svoje povezane firme.

- Tako su obezvredili imovinu firmi na osnovu koje su od dobili kredite. Prestali su da plaćaju kredite nad kojima se otvara stečajni postupak, a banka zbog stvarne vrednosti založne imovine nije mogla da naplati potraživanje njenom eventualnom prodajom čime su, na štetu banke nezakonito uzeli preko 15.000.000 švajcarskih franaka - kazao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track