SUROVO ZLOSTAVLJANJE U ZEMUNU: Dete zapalilo skitnicu zbog 2.000 dinara!
Foto: Shuterstock, Nebojša Mandić

Šokantno

SUROVO ZLOSTAVLJANJE U ZEMUNU: Dete zapalilo skitnicu zbog 2.000 dinara!

Crna Hronika -

Istraga utvrdila da je vođa petočlane grupe koja se zverski iživljavala nad beskućnikom Milivojem Prašićem (58) maloletni M. Š., koji je nesrećnog čoveka lično polio benzinom i zapalio

BEOGRAD - Beskućnika Milivoja Prašića (58) u napuštenoj fabrici u Zemunu polio je benzinom i zapalio maloletni M. Š. (15), pokazala je istraga. Maloletnik je jedan od petorice osumnjičenih za napad na Prašića, ali su se čak i inspektori šokirali kada su saznali da je upravo on pokušao na zverski način da usmrti skitnicu, koju su sva petorica prethodno surovo mučila.

Još je šokantnije saznanje bilo kada su M. Š. i drugi uhapšeni M. Ć. (23) priznali da su napali Prašića zbog dve hiljade dinara. Prema saznanjima Kurira, iako najmlađi, maloletni M. Š. bio je vođa grupe koja je maltretirala Prašića.

- On je nakon hapšenja sproveden u Tužilaštvo za maloletna lica. Inače, reč je o tinejdžeru koji živi u Zemunu. Drugi uhapšeni M. Ć. je poreklom sa Kosova, a u Beogradu se upoznao sa maloletnikom. Njemu je takođe određeno zadržavanje do 48 sati - objašnjava naš izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, povređeni Milivoje Prašić rekao je da ne poznaje mladiće koji su ga napali.

- Oni su ga udarali, šutirali, skakali po njemu, a od brutalnih udaraca gotovo da su mu iščupani nokti. Na kraju su ga polili benzinom koji su ranije kupili i zapalili. Direktni izvršilac bio je upravo maloletnik, i to sve zbog 2.000 dinara - kaže izvor Kurira i dodaje da se i dalje traga za trojicom preostalih napadača.

foto: Nebojša Mandić

Reporteri Kurira juče su posetili napušteni objekat koji izgleda kao mesto iz horor filmova.

- Beskućnici koji inače žive u tim zgradama nisu se vraćali otkako je čovek prebijen i zapaljen. Uglavnom ih ima mnogo, a među njima je dosta i nekih devojaka i žena - pričaju građani koji dvorište nekadašnje fabrike koriste kao prolaz između ulica.

Povređeni Prašić, kome su ustanovljene opekotine na 70 odsto kože, i dalje je u teškom stanju.

- Opekotine koje je zadobio nisu najteže, ali su veoma ozbiljne - nezvanično saznajemo iz VMA.

J. Ivić - J. Pronić (Foto: Shutterstock, Nebojša Mandić)

Sličan slučaj

PIROMAN IZ NOVOG SADA U DOMU

U decembru prošle godine sličan scenario odigrao se u Novom Sadu, kada je zapaljen beskućnik Dragutin Todorčević (64) iz Futoga. Za njegovu smrt okrivljen je tada dvanaestogodišnjak S. N. On je za Kurir ispričao da je to uradio iz dosade i da je hteo da se „malo zabavi sa drugarima“. Nesrećni čovek je preminuo nekoliko sati kasnije, a S. N. je u međuvremenu smešten u Vaspitno-popravni dom za maloletnike u Pančevu. Protiv njegove majke D. J. (49) podignuta je optužnica za zanemarivanje deteta.

S. S.

Hronologija

MALOLETNI NASILNICI TUKU, PLJAČKAJU, UBIJAJU

jun 2017 - Ivan Lilić (18) iz Niša preminuo nakon što ga je izbo petnaestogodišnji T. M.

januar 2016 - P. N. (17) ubio V. S. (16), a povredio njegovog druga M. V. (17) nakon sukoba u Vršcu

oktobar 2014 - Braća I. N. i J. N. napali poznatog književnika Rašu Popova, pokušali da ga opljačkaju i upadnu u njegov stan

oktobar 2013 - Trojica maloletnika napala ženu u Novom Sadu i pokušali da je opljačkaju, pa je oborili na zemlju i tukli

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: ŠOKANTNO! Oko 200 bombaša samoubica pripremljeno za napade po Evropi!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track