SESTRA UBIJENE MAJE OČAJNA: Socijalni radnici krivi za smrt moje sestre i sestrića!
Foto: Nebojša Mandić

Ispovest: Brankica Katanić na grobu svojih najmilijih

SESTRA UBIJENE MAJE OČAJNA: Socijalni radnici krivi za smrt moje sestre i sestrića!

Crna Hronika -

Plašili su se nasilnika i bilo im je najbitnije da ga se reše po svaku cenu, pa makar majka izgubila glavu, rekla je juče na groblju Orlovača žena kojoj je Marko Nikolić ubio sestru Maju i njenog sina Mihaila (4)

BEOGRAD - Svi su doprineli tragediji koja nas je zadesila, ali najveća odgovornost je na ljudima iz Centra za socijalni rad. Oni se bave procenom ličnosti, a da im je glavna tema bila interes deteta, možda do ovog ne bi došlo. Očekujem maksimalnu kaznu za monstruma, ali smatram da je besmisleno da takav čovek ima pravo na život.

Ovako za Kurir započinje ispovest Brankica Katanić na grobu sestre Maje Đorđević i sestrića Mihaila (4). Njih je 12. jula brutalno ubio Majin bivši suprug, Mihailov otac, Marko Nikolić ispred Centra za socijalni rad u Rakovici.

Bol je jaka

Nesrećnu Brankicu zatekli smo na groblju Orlovača, gde je došla da zapali sveću.

- Kao da sam u besvesnom stanju, sve mehanički radiš, nemaš pojma ni gde si ni šta si. Bol je isuviše jaka - kaže kroz suze Brankica.

Ona dodaje da kada rezimira sve što se izdešavalo, da je najveća odgovornost na Centru za socijalni rad i da su tamo radili svoj posao kako treba, možda do ovog ne bi ni došlo.

- Što je najgore, monstrum je bio nasilan i u Centru i svuda, ali niko ni pored toga nije reagovao. Najiskrenije, mislim da su oni hteli da se reše njega, jer svako krene od sebe. On je u centru vikao na zaposlene, postrojavao ih, lomio inventar i sami su to izjavili. I kada sve to uzmem u obzir, njima je bilo najbitnije da ga se reše po svaku cenu, pa makar majka izgubila glavu - kaže očajna sestra ubijene Maje.

Ona tvrdi da su svojim ponašanjem doprineli tragediji.

Pokrivali sebe

- Plašili su se zbog sebe, a nju su pritiskali da radi sve ono što su zahtevali. Tražili su veštačenje u „Lazi Lazareviću“, pa kad smo to uradili, malo im je bilo, te su tražili superveštačenje na Medicinskom fakultetu, koje, naravno, plaćamo mi. A oni su, kao državna institucija, mogli komotno da zahtevaju i da stanu ispred nje da zvanično traže da se to prvo veštačenje radi, pa posle, ako treba, drugo i peto. Oni su pokrivali sebe - objašnjava potresena žena.

J. Rafailović

Sankcije nasilnicima

KAZNA I ZA POGLED POPREKO

Brankica o povećanju kazni nasilnicima kaže:

- Možda bi povećanje kazne imalo smisla samo ako bi se za pogled popreko nasilnici kažnjavali kao da su uradili ovako nešto. Jer tek tada bi povukli ručnu. Inače, u svakom drugom slučaju ne bi moglo nijednog od njih da spreči da uradi ovako nešto. Sve ostalo je besmisleno.

Izašli u susret porodici

POKLONILI GROBNO MESTO

Brankica Katanić želi da zahvali upravniku groblja Orlovača, jer su im izašli u susret da se Maja i njeno dete sahrane na groblju gde joj roditelji počivaju.

- Nije bilo mesta kad smo došli da zakažemo sahranu, ali oni su nam izašli u susret i neizmerno im hvala - kaže Brankica.

POTRESNA ISPOVEST SESTRE UBIJENE MAJE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track