(FOTO) OD KNELETA JE POČELA MODA 90-IH: On je prvi uvukao trenerku i zategao kaiš, a evo zašto!
Foto: Printscreen

TAJNA

(FOTO) OD KNELETA JE POČELA MODA 90-IH: On je prvi uvukao trenerku i zategao kaiš, a evo zašto!

Crna Hronika -

Ikone beogradskih asfalta devedesetih pamtimo po stilu oblačenja koji je tada bio popularan.

Upasane trenerke i farmerke, zategnuto što boljim kaišem, viđali smo na svakom ćošku. A da li znate ko je prvi pokrenuo taj trend?

Na društvenoj mreži "Instagram", na stranici "Legende devedesetih", otkrivena je istina o ovom trendu. Kako tvrde, začetnik ove mode bio je Aleksandar Knežević Knele.

"Knele je bio trendseter čiji su stil svi kopirali. Bio je začetnik dizelaštva i sada već čuvenog upasavanja dukseva i trenerki u farmerke, pri čemu se sve to dobro zategne kaišem. Prvi put je to uradio da bi se videla marka farmerki i skup kaiš, a kasnije je video da ovakav stil ima i praktičnu upotrebu zbog držanja pištolja kako ne bi ispao prilikom trčanja. Neki mršaviji momvi poput Joce Vujičića, nosili su po nekoliko trenerki na sebi da bi delovao krupnije. Obavezni dodatni detalji stajlinga bili su pejdžer i pederuša. Naravno, uz ovakav stil oblačenja, išlo je šišanje "na opasno", odnosno čuvena frizura "dizelka", mada su neki furali "tarzanku" ili "italijanku", piše uz Kneletovu fotografiju.

foto: Printskrin Instagram

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kriminalci koji su obeležili 90-te!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja