UMALO IM IZGORELI STANOVI: Instalacije zapalile višespratnicu na Dorćolu!
Foto: Zorana Jevtić, Kurir

DIM

UMALO IM IZGORELI STANOVI: Instalacije zapalile višespratnicu na Dorćolu!

Crna Hronika -

Dramaturg Biljana Srbljanović, IT stručnjak Luka Lazukić i košarkaš Miroslav Raduljica mogli su da izgube krov nad glavom kada je u njihovoj zgradi u Ulici Žorža Klemansoa izbio požar

BEOGRAD - Požar koji je preksinoć izbio na stepeništu višespratnice u Ulici Žorža Klemansoa na Dorćolu samo pukom srećom nije zahvatio okolne stanove niti povredio stanare, koje su vatrogasci odmah po dolasku evakuisali.

Kako Kurir saznaje, na spisku stanara zgrade koju je zahvatio požar nalaze se i dramaturg Biljana Srbljanović, IT stručnjak i dečko Nataše Bekvalac Luka Lazukić, kao i proslavljeni košarkaš Miroslav Raduljica. Njihove stanove, ali i sve ostale, mogao je vrlo lako da zahvati plamen koji je buknuo iz razvodnih kutija sa električnim instalacijama, koje se nalaze u hodnicima zgrade.

Plamen u osiguračima

- Požar je izbio na trećem spratu, u sanduku gde su smešteni osigurači. Dim koji je počeo da se širi zgradom uzbunio je komšije, koje su odmah pozvale vatrogasce. Oni su po dolasku evakuisali celu zgradu i isključili struju. Nakon dva sata požar je lokalizovan, a srećom niko nije povređen. Trenutno nam je jedini problem to što i dalje nemamo struju - rekao je jedan od stanara kog smo sa suprugom zatekli ispred zgrade.

Druga stanarka dodaje da joj nije bilo svejedno kad je osetila dim u stanu.

Panika

- Nije prijatno kad vas usred noći probude vatrogasci i narede da napustite zgradu. Okruženi dimom i mrakom, veoma je teško da savladate strah i napad panike. Bilo je kao u horor filmu - jada se žena.

Inače, kako smo saznali, u zgradi stanuje Biljana Srbljanović, a komšija joj je Lazukić, koji je u žižu javnosti dospeo otkad je u vezi s novosadskom pevačicom Natašom Bekvalac.

- Biljana Srbljanović tu živi od izgradnje, kao i Miroslav, dok je Lazukić vlasnik stana, ali u njemu ne boravi. Dugo ga nisam video. Znam da je jako uspešan u poslu koji obavlja, a koliko sam čuo, živi u drugom stanu, takođe u centru grada - rekao nam je jedan od stanara, koji je insistirao na anonimnosti.

Jelena Rafailović

Nisu hteli da komentarišu

OBEZBEĐENJE VRATILO NOVINARE

Ova višespratnica na Dorćolu useljena je pre nekoliko godina i poseduje privatno obezbeđenje, koje je smešteno u prizemlju zgrade. Oni, međutim, nisu želeli da razgovaraju s novinarima o prekjučerašnjem požaru, niti su ekipe pustili u zgradu, u kojoj se i juče osećao jak miris paljevine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track