ODLUKA APELACIONOG SUDA: Sudiji nanogica zbog mita od 100 evra!
Foto: Shutterstock

Pravosnažno

ODLUKA APELACIONOG SUDA: Sudiji nanogica zbog mita od 100 evra!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor (nanogicu) sudiju Prekršajnog suda u Čačku Miodraga Plazinića zbog primanja mita od 100 evra i izrekao mu meru zabrane obavljanja poslova u pravosuđu od pet godina.

Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu, kojom je u decembru 2016. bio osuđen na dve godine zatvora. Plazinić, koji je radio kao sudija u odeljenju čačanskog prekršajnog suda u Guči, bio je uhapšen 18. marta 2016. u akciji „Skener“. On je osuđen jer je kao sudija za prekršaje u radnji supruge okrivljenog M. M. zahtevao 100 do 300 evra da bi mu završio predmet s nulom, odnosno da M. M. ne plati ništa osim sudskih troškova.

Nakon toga je pozvao M. M. da dođe u njegovu kancelariju kako bi mu uručio odluku, a da mu ovaj zauzvrat, na ime poklona, preda traženi iznos. M. M. je 18. marta 2016. 100 evra predao Plaziniću u jednom restoranu u Guči, dok mu je Plazinić u prostoriji Suda za prekršaje u Guči predao pismeni otpravak presude.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je kazna od dve godine zatvora previsoka kada se imaju u vidu olakšavajuće okolnosti, životna dob, porodične prilike, raniji život, pa mu je preinačena kazna.

Kurir / AG.

Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track