ISPLIVALI NOVI DETALJI UBISTVA PEVAČICE: Njene dve majice su bile natopljene krvlju, otkriveno odakle joj povreda na ručnom zglobu
Foto: Privatna Arhiva

ISPLIVALI NOVI DETALJI UBISTVA PEVAČICE: Njene dve majice su bile natopljene krvlju, otkriveno odakle joj povreda na ručnom zglobu

Crna Hronika -

Jelena Krsmanović Marjanović (33) je prilikom transporta od nasipa u Borči do Instituta za sudsku medicinu u Beogradu toliko iskrvarila da su njene dve majice za džoging bile natopljene krvlju, dok se manja količina zadržala u vreći za transport leševa!

Ovo otkriva forenzičar Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja u Novom Sadu, koji je imao uvid u deo prikupljenih dokaza i sa timom stručnjaka uradio delimičnu rekonstrukciju slučaja.

- Rane na Jeleninoj glavi nanete su tupim i čvrstim predmetom i bile su monstruozne! Udarci su joj naneti sa leve i desne strane glave dok je ležala na leđima. Krv se sa glave slivala na podlogu, najverovatnije tepih ili neku tkaninu, koja dobro upija krv. Telo je posle udaraca umotano u tkaninu na kojoj je ležala, dok je lice ostalo u lokvi krvi, sve do transporta na nasip u Borči. Od zadavanja udaraca do bacanja tela prošlo je oko 10 minuta - kaže Šipka, navodeći da je to moguća varijanta događaja.

foto: Privatna Arhiva

On kaže da ovu verziju zločina zasnivaju na činjenici da na okovratniku Jelenine majice nije bilo krvi.

- Tkanina ili podloga je upijala krv u dovoljnoj meri da spreči širenje na majicu. Kada je telo bačeno u kanal na nasipu, krv na Jeleninom licu se skorila. Ta krv nije mogla da se spere samim stajanjem u vodi. Nju je moguće ukloniti samo jakim trljanjem. Prilikom transporta od nasipa do Instituta za sudsku medicinu, toliko je iskrvarila da su i prednja i zadnja strana njene atletske majice, kao i majice kratkih rukava koju je tog dana obukla, bile natopljene krvlju! Majice su upile mnogo krvi, jer vreća za transport leševa ne upija tečnost - objašnjava Šipka.

On kaže da je u timu Centra za forenzička istraživanja, koji je radio delimičnu rekonstrukciju ubistva, bio i anesteziolog, jer je bilo bitno utvrditi da li je Jelena uspavana hloroformom ili je na neki drugi način omamljena.

- U Jeleninoj krvi nisu pronađene psihoaktivne supstance niti neko omamljujuće sredstvo. U razgovoru sa anesteziologom dobili smo potvrdu da je toksikološki nalaz negativan i da nije bila omamljena hloroformom ili sličnim sredstvom. Njen metabolizam je posle ubistva prestao da radi, tako da bi znatna količina takvih supstanci ostala u krvi da je bila omamljena. Na njenim rukama nisu nađeni tragovi vezivanja. Povredu na zglobu ruke je imala odranije, njeni rođaci su nam potvrdili da su je udarila vrata automobila dok je otvarala gepek - kaže Šipka, navodeći da Centar za forenzička istraživanja ima još važnih informacija, ali da ih više neće otkrivati medijima!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: EVO KO JE KOMANDOVAO LIKVIDACIJOM ARKANA! Ubice do detalja opisale šta se dešavalo 15.januara 2000!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track