UŽASNO: Troje dece ugljenisano u požaru!
Foto: Slađana Stojanović

Stravičan požar u selu Vajska

UŽASNO: Troje dece ugljenisano u požaru!

Crna Hronika -

Na zgarištu je pronađeno telo samo jednog mališana, dok je potragu za ostalo dvoje policija juče morala da obustavi jer je kuća počela da se urušava i ugrožava vatrogasce

BAČ - Troje dece uzrasta od jedne do četiri godine stradalo je juče ujutru u požaru u selu Vajska, u opštini Bač. Požar je izbio oko osam sati u kući u kojoj je nesrećna porodica živela, dok je otac bio na poslu, a majka Marija S. (24) navodno izašla iz kuće da završi obaveze u dvorištu.

Kad se nesrećna žena vratila, videla je da je njihov dom u Štrosmajerovoj ulici zahvatila vatra i da kulja crn dim.

- Scena je bila jeziva! Požar je za minut progutao celu kuću. Komšije su u panici istrčale napolje i zvale vatrogasce, Hitnu pomoć i policiju. Jedan od komšija je brzo isključio struju kako bi zaustavio buktinju. Meštani koji su se našli ispred kuće ispričali su policiji da su čuli krike dečice zarobljene u buktinji - kaže naš izvor upućen u istragu nezapamćene tragedije.

Kako kažu komšije iz Štrosmajerove ulice, deca su stara devet meseci, dve i četiri godine.

- Svi su se probudili kad su osetili dim koji je kuljao iz kuće. Polovina naselja se sjatila tu kako bi pomogla i pokušala da izvuče decu. Ispred doma je stajala majka, koja je pozvala svog supruga. Nesrećni čovek je pokušao da spase decu, ali bezuspešno. Došla je i Marijina porodica, a s njima se nalaze i lekari - pričaju uznemirene komšije.

Prema njihovim rečima, radi se o porodici koja se pre godinu dana doselila u Vajsku i koja je lošijeg materijalnog stanja.

- Marija je rodom iz našeg sela, ali ne znamo odakle je njen suprug. Dečica su bila divna, viđali smo ih ponekad na ulici. Vatrogasci su uspeli da ugase požar, a policija je satima u njihovom dvorištu i tragaju za telima dece. Navodno, pronašli su samo jedno dete - kroz suze nam je ispričala jedna meštanka Vajske.

Ona dodaje da po selu kruže razne priče, ali da je uzrok požara još uvek nepoznat.

J. Ivić - S. Stojanović

Siromaštvo

DOSELILI SE NEDAVNO

Nesrećna porodica u Vajskoj živi godinu dana, a kako komšije navode, nisu se družili ni sa kim od meštana.

- Vlasnik te kuće je preminuo, pa su je oni dobili na stanovanje. To je bila mala, trošna kuća. Oni su siromašni, ali su radili i trudili se da deca ne oskudevaju - kažu potreseni meštani.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Novi detalji misterioznog ubistva Jelene Marjanović ! Ko su pomagači?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja