ZLOUPOTREBE U HUMANITARNOM FONDU Katarina Rebrača: Recite, ko je naredio moje hapšenje!
Foto: Zorana Jevtić

Manekenka se suočila s policajcem koji ju je uhapsio

ZLOUPOTREBE U HUMANITARNOM FONDU Katarina Rebrača: Recite, ko je naredio moje hapšenje!

Crna Hronika -

Optužena za zloupotrebe u humanitarnom fondu s inspektorom Veljkom Ilićem raspravljala o dokumentaciji koju je policija iznela iz njene fondacije

BEOGRAD - Katarina Rebrača, nekadašnja manekenka i osnivač Fonda za prevenciju raka dojke, koja je optužena da je zajedno sa saradnicama protivpravno prisvojila 37 miliona dinara iz tog fonda, suočila se juče u nastavku suđenja sa inspektorom koji ju je uhapsio.

GODINU DANA JE BILA IZA REŠETAKA: Katarina Rebrača otkrila šta joj je najteže palo u pritvoru!

Inspektor Veljko Ilić, koji je vodio čitav slučaj, prethodno je izjavio da je uoči hapšenja Rebrače došao u njenu agenciju kako bi uzeo svu dokumentaciju o poslovanju, ali da je veći deo papirologije uzeo od njenog knjigovođe Lasla Papa.

Rebrača je ove navode prokomentarisala kao neistinite, nakon čega je sudija naložila suočenje.

Ko je šta kopirao

Rebrača: Da li ste iz moje kancelariji tražili samo kopije ugovora moje fondacije sa Fondom B92 i Institutom za onkologiju?

Ilić: Ne.

Rebrača: Ne govorite istinu, Iliću, devojka koja je bila s vama samo je te ugovore kopirala.

Ilić: Uzeli smo sve što je bilo, ostatak je uzet od knjigovođe Papa.

Rebrača: Nije istina, jer sam vam već tada rekla da mi je zbog ugovora koje ste tražili bilo jasno odakle vetar duva. Je l‘ sam tako rekla?

Ilić: Jeste, ali....

Pominjali Borojevića

Rebrača: Je l‘ ste odbili da mi kažete ko je podneo prijavu protiv mene, a sa dr Borojevićem ste se redovno čuli? Recite, ko je naredio moje hapšenje!

Sudija: Izlazite iz okvira suočavanja.

Ilić: Jesam.

Rebrača: Sudija, da li je normalno da čovek koji protiv mene podnosi prijavu bude na privatnoj telefonskoj vezi sa policajcima koji me hapse i sa njima razmenjuje informacije?

Ilić: Bili smo na službenoj vezi.

Podsetimo, Rebrača je od izbijanja čitave afere tvrdila da je žrtva i da joj je sve namestio dr Nenad Borojević, nekadašnji načelnik onkologije, koji se ubrzo i sam našao pod istragom i optužbom u aferi „citostatici“. Borojević je izvršio samoubistvo vešanjem 2012.

I. M.

Zahtev odbrane

SASLUŠANJE VEŠTAKA

Odbrana Rebrače i ostalih optuženih predložila je sudu da se obavi novo finansijsko veštačenje, ali da se obavezno saslušaju i veštaci koji su radili prethodno veštačenje. Tužilaštvo se protivilo predlogu o novom veštačenju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NASLOV KURIR TV VESTI UŽIVO! Bukti rat u Vladi Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track