OSVETNIČKO LUDILO BOMBAŠA IZ KRALJEVA Danas ostvarujem dečački san da dignem ceo SUP u vazduh. Nisam vam oprostio 10 godina zatvora!
Foto: Facebook

Policija sprečila tragediju

OSVETNIČKO LUDILO BOMBAŠA IZ KRALJEVA Danas ostvarujem dečački san da dignem ceo SUP u vazduh. Nisam vam oprostio 10 godina zatvora!

Crna Hronika -

Danijel Jovanović (32), bivši robijaš, pretio da će baciti kašikaru u kući u kojoj su bili beba i četvoro dece. Specijalci SAJ upali i likvidirali ga pre nego što je aktivirao bombu

KRALJEVO - Sinoć su ceo SUP opkolili. Uplašili se da ću da dođem... Samo nećete da me vidite kad vam budem prišao. Za vas sam duh koji će da vas raznese. Ni vojska ni tenkovi neće vam pomoći. Vraćam devedesete unazad.

Ovo je Danijel Jovanović (32) napisao na svom Fejsbuk profilu u sredu uveče, da bi nekoliko sati kasnije, juče pred zoru, bio ubijen u akciji specijalaca SAJ jer je pretio da će aktivirati bombu u kući u kojoj je desetoro ljudi, među kojima četvoro dece i beba.

foto: Facebook

Čekali ga na autobuskoj

Sve je počelo nekoliko sati ranije u blizini autobuske stanice u Kraljevu, gde su policajci pokušali da uhapse Jovanovića zbog ranijih pretnji da će baciti eksplozivnu napravu na policijsku stanicu. Međutim, on je izvadio ručnu bombu i zapretio da će je baciti na policajce, nakon čega je pobegao. Sklonio se u kuću svojih rođaka u Ulici Božidara Milunovića, koju su ubrzo opkolili policajci. Usledili su pregovori s njim, ali je Jovanović odbijao da se preda.

- Pošto je pretio da će baciti bombu, pripadnici policije su bili primorani da upadnu u kuću. D. J. je tada pokušao da aktivira bombu, zbog čega su ga policajci lišili života - saopštio je MUP.

foto: Facebook

Jovanović je odranije poznat policiji za razna krivična dela, zbog kojih je odležao ukupno oko 10 godina kazne. Pre oko godinu dana izašao je iz zatvora, a onda je nedavno počeo da ostavlja preteće poruke na društvenim mrežama.

- Danas vas dižem u vazduh... Danas ostvarujem svoj dečački san, da dignem ceo SUP u vazduh. I nemojte da mislite da sam vam oprostio što ste me strpali u zatvor 10 godina. Sve ću da vam naplatim, probudili ste u meni ludilo. Ne treba mi ništa u životu, samo da im se osvetim - napisao je Jovanović na Fejsbuku 25. septembra.

foto: Facebook

Komšije preplašene

Stanari ulice u kojoj se sve odigralo su u šoku.

- Delovalo je strašno, kao na nekom filmu. Policija nam nije dala da zbog svoje bezbednosti idemo ulicom. Svi su bili u pancirima i s puškama - ispričala je komšinica.

Jelena Rafailović - Foto: Facebook

Devojka ubijenog

IMAO JE ŠKOLSKU BOMBU

Devojka L. P., koja je duže vreme bila u vezi s Jovanovićem, kaže da on nije imao nameru nikoga da ubije, kao i da je bomba s kojom se slikao školska.

- Bio je kod svojih rođaka kojima ne bi naudio, sigurna sam. Znao je da ga policija prati. Poruke je pisao iz revolta, jer mu je pola života oduzeto u zatvoru. Molila sam ga da ih skloni s Fejsbuka i da ne pravi probleme sebi i drugima, ali je to bilo jače od njega - kaže L. P. i dodaje da se s Jovanovićem videla u utorak, kada ju je ispratio na put, kao i da su se poslednji put čuli u sredu oko 21.30, nekoliko sati pre nego što je ubijen.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ZAPALIO PORŠE I PRETI DA ĆE SE SAM SEBE SPALITI ZBOG VLASTI SNS: Pogledajte šta je ogorčeni Beograđanin poručio državnom vrhu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track