RAT ZA DETE MARJANOVIĆA I KRSMANOVIĆA Jelenina sestra: Uzeću Zoranu malu Janu!
Foto: Dragan Kadić, Privatna Arhiva

SKANDAL U SUDU: Rođaka pevačice najavila rat Marjanovićima

RAT ZA DETE MARJANOVIĆA I KRSMANOVIĆA Jelenina sestra: Uzeću Zoranu malu Janu!

Crna Hronika -

Teodora Krsmanović, sestra Jelene Marjanović, podneće zvaničan zahtev da se porodici Krsmanović dodeli privremeno starateljstvo nad njenom sestričinom Janom (6)

BEOGRAD - Teodora Krsmanović, sestra ubijene pevačice Jelene Marjanović, podneće zvaničan zahtev da se porodici Krsmanović dodeli privremeno starateljstvo nad njenom sestričinom Janom Marjanović (6)!

Ovo su saopštili advokat Predrag Savić i forezničar Nenad Šipka, koji su u timu koji zastupa porodicu ubijene Jelene, a nakon jučerašnjeg Teodorinog saslušanja u Višem tužilaštvu u Beogradu.

Borba za starateljstvo... Jana Marjanović, foto: Nebojša Mandić

Savić i Šipka objasnili su zašto su se Krsmanovići odlučili na ovaj potez.

Nije oštećena, već svedok

- Faktički ih je primoralo ponašanje branilaca osumnjičenog Zorana Marjanovića - navodi se u saopštenju u kom se kritikuje jučerašnje „neodlučno i konfuzno delovanje Višeg tužilaštva“ i dodaje:

Ogorčena odlukom tužilaštva... Teodora Krsmanović juče ispred tužilaštva, foto: Zorana Jevtić

- Na zahtev odbrane, uskraćen je status oštećene Teodore Krsmanović koji joj je prethodno bio priznat, ali je ona saslušana kao običan svedok. Iz tog razloga, ni advokat Jelena Jovanović nije mogla da prisustvuje davanju njenog iskaza i ostalom izvođenju dokaza, jer se očigledno odbrana više plaši punomoćnika oštećene i njihovih stručnih savetnika nego Višeg javnog tužilaštva. Sve ovo sprečava naš uvid u spise i izvođenje kompletne 3D rekonstrukcije, ali i potpuno rešavanje slučaja.

Zoran Marjanović , foto: Dragan Kadić

Zoran Marjanović, koji je od 16. septembra u pritvoru zbog ubistva supruge Jelene, juče nije prisustvovao saslušanju jer iako ima zakonsko pravo da traži da prisustvuje svedočenju, molbu nije podneo. Zato nije bio u prilici da postavlja pitanja Teodori.

- Nismo uputili zahtev da Marjanović prisustvuje saslušanju, nije bilo potrebe, niti je uobičajeno da okrivljeni prisustvuje u ovoj fazi postupka. Osporili smo Teodorin status oštećenog, kao i potpisana punomoćja advokatima, jer po zakonu ona nije oštećena i ne može da ima taj status - pojasnio je advokat Veljko Delibašić, branilac Marjanovića, kako je došlo do obrta.

Teodora: Zoran je maltretirao Jelenu, ja sam bila svedok

Pritiskao Jelenu

Teodora Krsmanović saslušana je juče pre podne u Višem tužilaštvu kao svedok. Kako saznajemo, ona je pred tužiocem izjavila da nema informacije o nestanku i potrazi za nesrećnom ženom čije je telo nađeno 3. aprila 2016. u kanalu u Borči, ali je navodno govorila o Jeleninom i Zoranovom odnosu. Teodora je rekla da je bila u kontaktu sa sestrom, kao i da je povremeno noćila kod njih, kada je dolazila iz Kraljeva u Beograd. Ona nije precizirala kada su se poslednji put videle.

foto: Privatna Arhiva

- Izjašnjavala se o tome kako je Zoran maltretirao Jelenu tako što ju je terao da trči i radi vežbe. Negativno je govorila o Zoranu - kaže advokat Delibašić i dodaje:

- Sa aspekta odbrane, Zoranovo ponašanje je za svaku pohvalu, brinuo je o zdravlju supruge, za razliku od kvazirođaka, koji su pričali da se verovatno odao konzumiranju droga, da pije i puši.

foto: Zorana Jevtić

Sumnjivo… Marjanovići zanemeli i nestali

VLADIMIR I MILOŠ ODBILI DA SVEDOČE

.: Vladimir i Miloš Marijanović, Zoranovi otac i brat, u tužilaštvo su juče stigli nekoliko minuta pre 11 sati, i to u pratnji advokata. Međutim, kako saznajemo, oni su prihvatili savet advokata koji brane Zorana i odlučili da ne svedoče.

- Kao najbliži srodnici, po zakonu, oni imaju pravo da ne svedoče protiv sina, odnosno rođenog brata. Oni su juče iskoristili to svoje pravo i tužilaštvu uskratili svedočenje - objašnjava sagovornik Kurira iz istrage. Marjanovići su se u tužilaštvu zadržali samo petnaestak minuta, a onda izašli na drugi izlaz.

foto: Kurir
foto: Aleksandar Jovanović

Nastavak svedočenja

ZORICA SLEDEĆA

Posle prvih saslušanja očekuje se nastavak svedočenja.

- Iskaz Teodore Krsmanović, kao i većina drugih iskaza, neće imati značaj prilikom utvrđivanja činjeničnog stanja, već će ga imati materijalni dokazi - dodaje je drugi Marjanovićev branilac, advokat Nikola Dumnić.

Istraga će biti nastavljena u ponedeljak, kada bi pred tužiocem trebalo da se pojavi Zoranova majka Zorica, kao i njegov sin iz prvog braka Uroš. Potom bi trebalo da bude saslušana i supruga njegovog brata Milica, a zatim i ostali svedoci.

foto: Kurir

Kurir / J. Rafailović - J. Spasić

Foto: Dragan Kadić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV UŽIVO! Saslušani studenti u Prekšajnom sudu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track