PREDSEDNIK NIŠKOG SUDA VOZIO PIJAN SA TABLICAMA AUTA KOJI JE IZGOREO: Stanković plaća da mu se ne bi sudilo!
Foto: M.M.

BRUKA: Božidar Stanković vozio pijan kola s tuđim tablicama

PREDSEDNIK NIŠKOG SUDA VOZIO PIJAN SA TABLICAMA AUTA KOJI JE IZGOREO: Stanković plaća da mu se ne bi sudilo!

Crna Hronika -

Stankovića je policija zaustavila u Ulici 7. jula u Nišu, a na osnovu dokumentacije ustanovljeno je da tablice na „pežou 307“ koji je vozio pripadaju autu iste marke koji je izgoreo pre nekoliko meseci

Predsednik niškog Privrednog suda Božidar Stanković (60), protiv koga je podneta krivična prijava zbog falsifikovanja isprave jer je 1. jula ove godine pijan vozio auto s tuđim tablicama, obavezan je da plati 100.000 dinara u humanitarne svrhe kako mu ne bi bilo suđeno.

On je iskoristio institut oportuniteta, koji predviđa da javni tužilac može da odloži krivično gonjenje za delo za koje je predviđena novčana ili zatvorska kazna do pet godina ako osumnjičeni prihvati da ispuni određene obaveze, među kojima je i humanitarna uplata.

Stankovića je policija zaustavila u Ulici 7. jula u Nišu, a na osnovu dokumentacije ustanovljeno je da tablice na „pežou 307“ koji je vozio pripadaju autu iste marke koji je izgoreo pre nekoliko meseci, a bio je vlasništvo njegove supruge.

Nakon tog incidenta Stanković je kupio druga kola, ali umesto da registruje vozilo, na njega je samo prebacio tablice s uništenog automobila. Predsednik suda nije osporavao da je upravljao vozilom s lažnim tablicama, ali se branio da nije mogao da ga registruje jer je s prodavcem, inače svojim pašenogom, imao nesuglasice. Takođe, utvrđeno je da je u krvi imao 0,9 promila alkohola.

Stanković je sumu koja mu je određena uplatio istog dana kad je tužilaštvo donelo naredbu o odlaganju krivičnog gonjenja. Novac je uplaćen na račun Vlade Srbije, koja određuje za koje će humanitarne svrhe biti utrošen.

Kurir / D. K.

Foto: M. M.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ekskluzivni snimak horora u Knez Mihailovoj! Pogledajte kako je čovek gazio ljude kolima u centru Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track