POPILI KAFU, UŠLI U STAKLOREZAČKU RADNJU A ONDA MU JE FILIP ZABIO ŠRAFCIGER U VRAT: Detalji stravičnog ubistva
Foto: Privatna Arhiva

Dramatično

POPILI KAFU, UŠLI U STAKLOREZAČKU RADNJU A ONDA MU JE FILIP ZABIO ŠRAFCIGER U VRAT: Detalji stravičnog ubistva

Crna Hronika -

Modrica na licu i ogrebotine na rukama osumnjičenog Filipa Gavranovića (31) ukazuju da je ubijeni Nikola Ostojić (36) do poslednjeg trenutka pokušavao da se spase od ubice koji ga ubadao šrafcigerom

Vlasnik pekare u Resavskoj Nikola Ostojić (36), koga je mučki ubio najbolji prijatelj Filip Gavranović (31), vlasnik staklorezačke radnje u istoj ulici, grčevito se borio za život! Povrede na licu i rukama osumnjičenog ukazuju da on nije odmah uspeo da usmrti druga, kako je planirao, već da se između njih dvojice vodila žestoka borba.

Kako je utvrđeno, dvojica prijatelja čitavog dana bila su zajedno, a nakon popijenog pića u obližnjoj poslastičarnici, Gavranović je pozvao Ostojića u svoju radnju.

Izgubio snagu

- Pustio je Ostojića prvog da uđe i zaključao vrata. Kada je Ostojić seo na stolicu, Filip je dograbio u šrafciger i ubo ga u vrat. Iako je bio potpuno nespreman, Ostojić je vrlo krupan čovek, pa je ustao i podigao ruke da se odbrani od novog nasrtaja. Uspeo je da udari Gavranovića u lice, počeli su da se rvu, Ostojić ga je čak uhvatio rukama za vrat. Međutim, zbog curenja krvi počeo je da gubi snagu, što je Gavranović iskoristio i izbo ga dok nije izdahnuo - priča izvor Kurira iz istrage.

foto: Privatna Arhiva

S obzirom na to da oružje nije nađeno, veruje se da ga je osumnjičeni negde bacio, dok je telefon pokojnog Ostojića otkriven na nasipu u Starčevu.

- Ogrebotine na rukama osumnjičenog i modrica na licu jasan su dokaz da se između dvojice muškaraca vodila borba na život i smrt. Nažalost, Ostojić nije uspeo da se spase. Nakon što je ubio prijatelja, leš je sakrio iza pulta i zatrpao kartonima, tepisima i ramovima - dodaje naš izvor.

Gavranovića je nakon izvršenog zločina uhvatila panika. Kada se malo pribrao, pozvao je taksi i odvezao se do stana.

-Tamo je uzeo drugu garderobu, vratio se u radnju i tu presvukao. Tek tada je uzeo novac od ubijenog Ostojića. Onda je pozvao suprugu da dođe po njega, bila je već ponoć, i zajedno su otišli kući. Žena nije mogla ni da nasluti šta je on uradio nekoliko sati ranije. Inače, nakon hapšenja, na garderobi koju je nosio tog dana pronađeni su tragovi krvi ubijenog - kaže sagovornik Kurira.

Stanari užasnuti

Stanari iz Resavske ulice i juče su prepričavali detalje monstruoznog zločina u njihovom komšiluku. Svi redom su o Gavranoviću iznosili najgore mišljenje.

- Ubio je čoveka tako podmuklo, a onda ujutro došao da pomogne u potrazi. Još je pokušavao da izigrava zabrinutog prijatelja. Kako je mogao tako hladno da stoji ispred nas, da se ponaša normalno i laže. To normalan čovek nikada ne bi mogao - rekao je jedan od radnika iz Resavske ulice.

Kurir / J. Spasić - J. Ivić

Foto: Privatna arhiva, Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NESTALI VLASNIK PEKARE NAĐEN MRTAV: Strašna scena u centru grada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja