Najnovije vesti

ZA UBISTVO ŠKRBIĆA: Buhi povećana kazna sa 15 na 17 godina zatvora!
Foto: Slađana Stojanović

APELACIONI SUD U NOVOM SADU

ZA UBISTVO ŠKRBIĆA: Buhi povećana kazna sa 15 na 17 godina zatvora!

Crna Hronika

Milošu Buhi (46) iz Bačkog Dobrog Polja, na sednici Apelacionog suda u Novom Sadu, doneta je presuda kojom je usvojena žalba Višeg javnog tužioca u Novom Sadu i preinačio presudu Višeg suda u Novom Sadu tako što je okrivljenog za krivično delo teško ubistvo Vojislava Voje Škrbića iz Kaća, osudio na kaznu zatvora u trajanju od 17 godina (prvostepenom presudom osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina), saopštio je Apelacioni sud u Novom Sadu.

Potvrđena je prvostepena presuda u delu odluke o izrečenoj kazni zatvora okrivljenom Dušanu Buhi za krivično delo teško ubistvo V. Š. i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina.

Škrbić je ubijen u restoranu „Gondola“ u centru Novog Sada 22. maja 2014. godine, kada je Dušan na njega ispalio dva hica, pred gostima, a zatim napustio lice mesta. Kamere restorana snimile su dolazak u lokal dvojice optuženih i poziciju na kojoj je bio Škrbić.

Na snimku se vidi kako Miloš Buha zastaje kod Škrbićevog stola i započinje razgovor, dok Dušan Buha ulazi za njim i nakon nekoliko sekundi poteže pištolj i ispaljuje dva hica ka Škrbiću, od kojih je jedan ranio Todora T. u nogu. Škrbić je napravio još nekoliko koraka do šanka, gde se zaustavio i potom pao na pod.

(Kurir.rs/S. S./Foto: Slađana Stojanović)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...