ROĐENA BRAĆA OPLJAČKALA KLADIONICU: Odneli pola miliona, evo kako ih je policija otkrila!
Foto: Dado Đilas

Uhvaćena dvojica pljačkaša u boru

ROĐENA BRAĆA OPLJAČKALA KLADIONICU: Odneli pola miliona, evo kako ih je policija otkrila!

Crna Hronika -

BOR - Rođena braća M. S. (21) i D. S. (19) iz Bora opljačkali su borsku kladionicu "Milenijum" ukrali 674.000 dinara. Uhapšeni su kada su kod njih nađena dva računara iz kladionice koja su uzeli, misleći da se u njima nalaze snimci pljačke.

Kako se tokom istrage utvrdilo, stariji brat je pajserom obio zadnja vrata kladionice, nakon čega su obojica ušli i iz fioke uzeli sav novac.

- Srećom, mislili su da ih snima sigurnosna kamera, iako kladionica uopšte i nema kamere. Zato su uzeli dva računara iz kladionice jer su smatrali da se snimci pljačke arhiviraju u računarima. Da to nisu učinili, možda još uvek ne bismo imali dokaz protiv njih - kaže izvor Kurira iz policije.

Braća su odmah nakon pljačke napustila Bor. Putovali su po gradovima, provodili se, luksuzirali, čak su i kupili automobil "alfa romeo". Kako su inspektori sumnjali da su njih dvojica pljačkaši, ali nije bilo dokaza, čim su se vratili u Bor novim automobilom, policija ih je zaustavila.

- Pretresli smo vozilo i našli nešto novca za koji nismo mogli da dokažemo da je ukraden u pljački. Ali kada smo otvorili gepek pronašli smo dva računara iz kladionice, šzo je bio neosporan dokaz protiv njih. Nakon toga braća su sve priznala - saznajemo od našeg izvora.

Protiv braće je podneta prijava zbog teške krađe, ali je Osnovno tužilaštvo dalo nalog da se S. M. i S. D. procesuiraju u redovnom postupku, nakon čega su pušteni da se brane sa slobode.

Kurir.rs/S. A. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja