UBIO GA PRIJATELJ Zla sudbina Dejana Jovanovića: Preživeo rat, ubijen ispred kuće
Foto: Privatna Arhiva

STRAŠNO

UBIO GA PRIJATELJ Zla sudbina Dejana Jovanovića: Preživeo rat, ubijen ispred kuće

Crna Hronika -

Jovanovića, koga je usmrtio Zoran Jović (46), pre 26 godina na ratištu pogodio geler pravo u oko, a sada stradao od bliskog prijatelja, koji mu je pucao direktno u glavu

Dejan Jovanović (na gornjoj fotografiji) (46) iz Mrčkovca kod Golupca, kog je Zoran Jović (46) brutalno ubio, čudom je preživeo rat u Hrvatskoj devedesetih, a stradao je blizini svoje kuće, i to od bliskog prijatelja. Jovanović je ubijen jer nije hteo da pomogne Joviću, koji je nameravao da izvrši zločin u Kučevu.

Napadač operisan

Meštani sela Mrčkovac, u kome je Dejan Jovanović živeo s porodicom, veoma su potreseni zbog njegove smrti.

- Bio je fin komšija. Godinama je radio u SDK, a potom se zaposlio u banci u Golupcu. Koliko znamo, u decembru je planirao da proslavi ćerki punoletstvo. Jadna devojka, umesto da slavi, sahranjuje oca - kažu komšije.

HRONOLOGIJA

- Zoran Jović u noći između utorka i srede ubio Dejana Jovanovića

- Njegovo telo bacio na smetlište u selu Srpce

- Otišao kući i presvukao se, pa nastavio da se vozi Jovanovićevim kolima

- U sredu uveče upao u kuću Lidije M.

- Tokom borbe sa ženom pištolj opalio i ranio ga u stomak

Oni napominju da je Jovanović, iako četrdesetšestogodišnjak, bio u penziji jer je teško povređen u ratu.

- Čudom je ostao živ. U ratu ga je geler pogodio u oko i teško mu oštetio očno dno. Čovek je preživeo te strahote, a ubio ga je Jović maltene ispred rodne kuće. I to jer nije hteo da mu pomogne u zločinu - dodao je naš sagovornik.

Zoran Jović, foto: Privatna Arhiva

Zoran Jović, za koga se sumnja da je ubio prijatelja Dejana Jovanovića, pa potom njegovo telo bacio na smetlište kod groblja u selu Srpce, oporavlja se u požarevačkoj Opštoj bolnici. Podsetimo, Jović je dan nakon ubistva Jovanovića upao u kuću Lidije M. u Kučevu. On je sa repetiranim pištoljem nasrnuo na ženu, a u međusobnom guranju, pištolj je opalio i ranio ga u stomak.

- Jović je po prijemu u bolnicu operisan, a trenutno se nalazi van životne opasnosti. Međutim, tužilac će obaviti razgovor s njim tek kada on bude sposoban da iznosi odbranu - objašnjava naš izvor.

Mesto gde je pronađeno telo, foto: Dragana Udovičić

Policija u bolnici

Navodno, u noći između srede i četvrtka, Jović je policiji priznao da je usmrtio Dejana Jovanovića iz sela Mrčkovac, jer nije želeo da ga odveze u Kučevo.

- Zoran se ceo dan vozio po kraju u Dejanovom automobilu koji je bio pun krvi. Nakon napada na Lidiju M., policija je otkrila taj automobil, a on je priznao šta je uradio - kaže naš sagovornik iz istrage. S obzirom na to da se Jović dovodi u vezu sa smrću druga, pored njega u požarevačkoj bolnici dežuraju policajci, koji ga čuvaju.

Lidija M., foto: Privatna Arhiva

Jelena Ivić - Foto: Dragana Udovičić; Privatna arhiva

Obdukcija

UPUCAN U SLEPOOČNICU

Kako nezvanično saznajemo, obdukcija tela nesrećnog Dejana Jovanovića pokazala je da je on upucan u slepoočnicu. Inače, njegovo telo juče je stiglo u rodnu kuću u Mrčkovcu, a Jovanović će danas biti sahranjen na seoskom groblju.

- Porodica je očajna, svi su na lekovima - rekao nam je rođak Jovanovića.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ko će odgovarati što Naser Orić nesmetano lovi po Srbiji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track