PEKOVIĆEVI TELOHRANITELJI PRIZNALI: Pištolj i droga su naši
Foto: Nebojša Mandić

PRITVOR

PEKOVIĆEVI TELOHRANITELJI PRIZNALI: Pištolj i droga su naši

Crna Hronika -

Radojko Tomašević (35) i Ivan Goločevac (30), koji su sa dva pištolja i 25 grama kokaina uhapšeni u automobilu košarkaša Nikole Pekovića, rekli na saslušanju da su droga i oružje njihovi

Crnogorski državljani Radojko Tomašević (35) i Ivan Goločevac (30), koji su sa dva pištolja i 25 grama kokaina uhapšeni u Beogradu u automobilu košarkaša Nikole Pekovića, priznali su na saslušanju da su droga i oružje koje je policija pronašla pretresom „audija A4“ njihovi.

Tomašević i Goločevac su izneli odbranu na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu, posle čega im je određen pritvor.

Ostaju u CZ

- Oni su priznali izvršenje krivičnih dela, odnosno da su pištolji njihovi, a Ivan Goločevac je potvrdio da je droga za njegovu ličnu upotrebu - rekao je za Kurir branilac uhapšenih, advokat Igor Tomić.

On je objasnio i da im je pritvor određen zbog toga što su strani državljani, a sud je procenio da postoji opasnost od bekstva.

Podsetimo, policija je pretresom „audija“ koji je registrovan u SAD u specijalnim pregradama pronašla revolver „ruger“ i pištolj „golan“.

- Tomašević i Goločevac su rekli da su pištolje doneli sa sobom, ali da ih nisu koristili - dodaje sagovornik Kurira i objašnjava da je jedan od okrivljenih objasnio i da mu je pištolj uspomena od pokojnog oca.

Darko i Duško Šarić

Bliski sa Šarićima

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni Tomašević navodno je radio u obezbeđenju košarkaša Nikole Pekovića, koji se posle povratka iz SAD posvetio biznisu u Srbiji i Crnoj Gori. Krajem 2016. košarkaš je kupio vilu na Dedinju, koja je bila vlasništvo Mirjane Marković. Inače, on je blizak prijatelj braće Darka i Duška Šarića, a Duško mu je bio i venčani kum. Inače, još nije poznato da li će poznati košarkaš biti saslušan kao svedok u istrazi, s obzirom na to da se automobil vodi na njegovo ime.

Nikola Peković juče nije bio dostupan na naše telefonske pozive.

J. S. - Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ko će odgovarati što Naser Orić nesmetano lovi po Srbiji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track