HAPŠENJE ZBOG ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA! Policija došla do STRAVIČNOG otkrića kod Kragujevca
Foto: MUP Srbije

HAPŠENJE ZBOG ZLOSTAVLJANJA ŽIVOTINJA! Policija došla do STRAVIČNOG otkrića kod Kragujevca

Crna Hronika -

Kragujevačka policija podnela je krivične prijave protiv oca (65) i sina (40) iz tog grada, čiji identitet nije saopšten, zbog ubijanja i zlostavljanja životinja, odnosno zbog organizovanja neleganog takmičenja pasa u lovu na lisice, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju, policija je u okolini Kragujevca otkrila nelegalno takmičenje pasa u lovu na lisice, koje je otkriveno neposredno pred početak, i tako spasila veliki broj životinja.

Policija je zatekla oko 80 nemačkih terijera koje su vlasnici doveli iz cele Srbije, dok je na terenu pronadjeno više od 30 lisica.

foto: MUP Srbije

Otac i sin koji su to organizovali osumnjičeni su da su za učešće svakog psa naplaćivali po 2.500 dinara, kao i da su napravili veći poligon u koji su puštali po dve lisice i dva psa, a potom ocenjivali napad psa na lisice.

Pretresom kuće i stana policija je pronašla još šest lisica i dva jazavca.

O slučaju su obavešteni i Komunalna inspekcija, ZOO higijena, Veterinarska inspekcija, Lovačko društvo "Šumadija", lovni inspektor i inspektor za zaštitu životne sredine, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ko će odgovarati što Naser Orić nesmetano lovi po Srbiji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track