PRIVEDEN ZBOG PREVARE: Uhapšen vlasnik firme "SAB Travel"
Foto: Profimedia

malverzacije teške milion i po evra

PRIVEDEN ZBOG PREVARE: Uhapšen vlasnik firme "SAB Travel"

Crna Hronika -

Vlasnik "SAB travela" Miroslav Osatović i Stevan Buđić, njegov partner u firmi "SAB estetik" uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u saizvršilaštvu.

Kako je saopštio MUP nakon velike akcije hapšenja pre par dana, postoje osnovi sumnje da su oni u periodu od 31. avgusta 2012. godine do danas pribavili protivpravnu imovinsku korist za sebe i svoja privredna društva.

Kako prenosi Centar za istraživanje korupcije (CIK), sumnja se da je Buđić sa jednom bankom iz Beograda zaključio Ugovor o finansiranju izgradnje stambeno-poslovnog objekta u Beogradu, u iznosu od 1.853.000 evra, dostavljajući banci kao sredstva obezbeđenja kredita Založnu izjavu i Ugovor o zalogu, potpisane i overene na osnovu više falsifikovanih punomoćja suinvestitora. Na ovaj način, službenici banke su dovedeni u zabludu da isplate celokupni iznos kredita.

Osatović je, kako se sumnja, zaključivao sa kupcima Ugovore o kupoprodaji nepokretnosti u novoizgrađenom objektu, upućujući određeni broj kupaca da isplate kupoprodajnu cenu preko računa banke, u gotovini ili putem kompenzacije i preuzimanja duga. To je bilo u suprotnosti sa članom 11 Ugovora o finansiranju izgradnje, kojim se investitor obavezuje da sve uplate od kupaca stanova i poslovnih prostora vrše preko namenskog računa banke.

Na taj način, banka je oštećena za iznos od 1.505.531 evra jer je onemogućena da nakon raskida Ugovora o finansiranju zbog neplaćanja, naplati svoja dospela potraživanja. Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Priču o stanarima Vojvode Stepe 105, koji su prevareni od strane Buđića i Osatovića i koji su mogli ostati bez krova nad glavom, CIK je pokrenuo, a redakcija izražava zadovoljstvo što je medijski pritisak ostvario vidljive rezultate, naročito zbog samih stanara Vojvode Stepe 105.

(Kurir.rs/CIK/Foto: Profimedia, Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ko će odgovarati što Naser Orić nesmetano lovi po Srbiji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track