MAŠIN OTMIČAR SAM PISAO NEZAKONITU ŽALBU: Stavljena tačka na slučaj male Maše!
Foto: PrintScreen

APELACIONI SUD

MAŠIN OTMIČAR SAM PISAO NEZAKONITU ŽALBU: Stavljena tačka na slučaj male Maše!

Crna Hronika -

Žalba Sebastijana Branšua, koji je osuđen jer je 2015. sa suprugom i njenom ćerkom učestvovao u otmici Maše Prenković, nije ni razmatrana jer nije napisana kako zakon nalaže

Francuski državljanin Sebastijan Branšu, koji je osuđen na 10 godina zatvora zbog toga što je 13. marta 2015. sa suprugom i njenom ćerkom učestvovao u otmici male Maše Prenković iz Beograda, sam je Apelacionom sudu pisao žalbu na odluku o krivici i visini kazne, ali ona nije ni razmatrana jer nije napisana kako zakon nalaže.

Podsetimo, presudom Specijalnog suda koju je potvrdila viša sudska instanca, na godinu dana blažu kaznu od Sebastijana osuđena je njegova supruga Gorin Aleksis Brašu, dok je njena ćerka Emelin Ulije Kristel kažnjena sa sedam godina zatvora.

Neosnovane žalbe

- Oni su osuđeni zbog toga što su Mašu, koja je u to vreme imala godinu i 11 meseci, oteli iz ruku majke u nameri da je odvedu u Francusku kako bi u postupku pred sudom u toj državi osporili očinstvo Emelinog bivšeg partnera nad njihovim detetom - naveo je sud u presudi.

foto: Profimedia

U svojoj odluci Apelacioni sud je naveo da je odbio žalbe i tužilaštva i odbrane kao neosnovane, dok Sebastijanova žalba nije ni razmatrana.

- Ona nije sadržala sve elemente propisane Zakonom o krivičnom postupku - navodi se u odluci ovog suda.

Prebacivali krivicu

Optuženi Sebastijan je u svojoj završnoj reči ponovio da je imao dogovor s Mašinom porodicom o „pozajmici“ deteta, radi dokazivanja određenih činjenica pred francuskim sudom u postupku za utvrđivanje očinstva koji je vodila njegova pastorka. Drugooptužena, njegova žena Gorin Aleksis Sandrin Branšu, i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile su tokom suđenja da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu su prebacile na Sebastijana. Veruje se da su oteto dete hteli da podmetnu francuskom sudu kako bi se DNK analizom utvrdilo da nevenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, s kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta.

J. S. - Foto: PrintScreen; Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! Iz Parova u Vladu Srbije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track