MANJA KAZNA BIVŠEM PORTPAROLU I SAVETNIKU: Milanu Budimiru pet godina za gajenje kanabisa
Foto: Fonet/MUP

Apelacioni sud

MANJA KAZNA BIVŠEM PORTPAROLU I SAVETNIKU: Milanu Budimiru pet godina za gajenje kanabisa

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za godinu dana zatvorsku kaznu nekadašnjem portparolu i savetniku u Ministarstvu energetike Milanu Budimiru i pravosnažno ga osudio na pet godina zatvora zbog učešća u proizvodnji kanabisa u laboratorijama u Aleksincu i Beogradu u toku 2014. godine.

Tom odlukom koja je objavljena na sajtu suda preinačena je presuda Specijalnog suda, kojom je Budimir prošle godine bio osuđen na šest godina zatvora zbog krivičnog dela neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Budimir je nekada radio kao portparol bivšeg ministra rudarstva i energetike Petra Škundrića, a zatim kao savetnik u Ministarstvu energetike u vreme ministra Aleksandra Antića.

Dela je, kako se navodi u presudi, počinio u vreme dok je bio zaposlen u Vladi Srbije. Pored Budimira, u ovom slučaju je za tri meseca smanjena kazna Bobanu Laziću, koji je pravosnažno osuđen na pet godina i dva meseca zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara zbog proizvodnje kanabisa i nedozvoljenog držanja pištolja. Branislavu Mihajloviću potvrđena je kazna od pet godina zatvora. Od Budimira će, prema presudi, biti oduzeto 6,3 kilograma kanabisa.

Kurir / J. I.

Foto: Fonet/MUP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Rijaliti u sudnici Haškog tribunala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track