SLUČAJ PREBIJANJA TOKOM PARADE PONOSA: Tužilac traži 2  godine zatvora žandarmima zbog napada na Vučića i Malog
Foto: Stefan Jokić

Viši sud u Beogradu

SLUČAJ PREBIJANJA TOKOM PARADE PONOSA: Tužilac traži 2 godine zatvora žandarmima zbog napada na Vučića i Malog

Crna Hronika -

Zamenik višeg javnog tužioca u Beogradu tražio je danas da Viši sud oglasi krivim osam pripadnika Žandarmerije optuženih za prebijanje Andreja Vučica, Predraga Malog i dvojicu pripadnika Kobri 28.septembra 2014. godine tokom Parade ponosa.

Za sedmoricu kojima se na teret stavlja napad na vojno lice i zlostavljanje imučenje tražio je zatvorsku kaznu od po dve godine.

Za njihovog komandanta optuženog za zloupotrebu službenog položaja tražio je da sud izrekne kaznu od godinu dana zatvora.

Advokati žandarma traže oslobađajuće presude

Advokati odbrane žandarma, optuženih za incidente na Paradi ponosa 2014. godine, danas su u završnoj reči zatražili oslobađajuće presude za svoje klijente jer smatraju da oni nisu počinili krivična dela koja im se stavljaju na teret.

Pravni zastupnik prvooptuženog Predraga Mitrovića, advokat Zoran Saveljić rekao je da je ponašanje njegovog klijenta bilo nužno i opravdano jer je pokušao da zaustavi izgredničko ponašanje građana.

Prema njegovim rečima, oštećeni Predrag Mali, Andrej Vučić i pripadnici jedinice Vojne policije Kobre Saša Stanković i Saša Jovanović, koji su pretučeni tog dana u intervenciji niškog odreda Žandarmerije, nisu poslušali naredbu i probili su kordon policije i na taj način su omeli službena lica u obavljanju svoje dužnosti.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Foto: Stefan Jokić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Vojska SAD i u Srbiji?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track