Viši sud: Završne reči i danas na suđenju žandarmima
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

Viši sud: Završne reči i danas na suđenju žandarmima

Crna Hronika -

BEOGRAD - Suđenje osmorici žandarma za napad na braću predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, tokom Parade ponosa 2014. u Beogradu danas bi u Višem sudu trebalo da bude nastavljeno iznošenjem završnih reči.

Iznošenje završnih reči započelo je juče kada je tužilaštvo za sedmoricu optuženih zatražilo po dve godine zatvora a za jednog od njih godinu, dok odbrana traži oslobađajuće presude jer smatra da optuženi nisu počinili krivična dela za koja se terete.

Žandarmi su optuženi da su kao saizvršioci počinili krivično delo napada kao i zlostavljanja i mučenja, a optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret im se stavlja zloupotreba službenog položaja.

Svi optuženi u procesu koji je počeo ; 30. aprila 2015. su negirali krivicu i naveli da su 28. septembra 2014. postupali po zakonu.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva se terete Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Djordjević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Rijaliti u sudnici Haškog tribunala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja