Najnovije vesti

ŠOK KOD SVILAJNCA! ZAPALIO OCA NASRED SLAVE: Sin doneo flašicu, svi mislili da je rakija pomirenja, a onda je BUKNULO!
Foto: Shutterstock

Jeziv slučaj porodičnog nasilja

ŠOK KOD SVILAJNCA! ZAPALIO OCA NASRED SLAVE: Sin doneo flašicu, svi mislili da je rakija pomirenja, a onda je BUKNULO!

Crna Hronika

Moma M. (54) iz Jagodine polio flašicom benzina oca Miću M. (72) i zapalio ga naočigled gostiju koji su došli na proslavu Aranđelovdana. Srećom, čovek je preživeo


Moma M. (54) iz Jagodine, vlasnik servisa za kamione i traktore, uhapšen je zbog sumnje da je polio benzinom i zapalio oca Miću M. (72), nanevši mu teške povrede. Stravičan napad dogodio se pre deset dana na proslavi Aranđelovdana u porodičnoj kući u selu Radošin kod Svilajnca, pred brojnim očevicima.


Prema saznanjima Kurira, otac i sin su godinama bili u lošim odnosima zbog svađe oko imovine.

- Mića i njegova supruga su dugo godina radili u Nemačkoj. Kad su se vratili, obezbedili su mu sve što su mogli. Kupili su mu dva stana, halu u Jagodini gde je otvorio servis. Školovali su mu sina, ali bez obzira na to, evo kako im je vratio - priča jedan od komšija koji je bio na proslavi u ovoj porodici.


Sedeo na čelu stola


On je detaljno opisao kako je izgledao jezivi napad.

- Moma kod roditelja nije dolazio poslednje tri godine. Kad smo ga videli te večeri, svi smo pomislili da je napokon odlučio da se pomiri sa ocem. U ruci je držao flašicu od pola litra u koju se pakuje sok. Prošlo mi je kroz glavu da je možda doneo rakiju. Niko ni slutio nije šta će uslediti svega minut-dva kasnije - priča komšija koji nije želeo da mu objavljujemo ime.


Prema njegovim rečima, Mića je u trenutku kad je Moma ušao sedeo na čelu stola.

- Moma je rekao: „Evo, posle tri godine sam ušao u kuću.“ Mića, koji mu je bio okrenut leđima, odgovorio mu je: „Nemoj da praviš probleme“, dajući mu do znanja da nije dobrodošao. U tom trenutku Moma je počeo da poliva parket oko sebe tečnošću iz flašice. Nismo znali u tom momentu da je to benzin. Mića je ustao, obgrlio ga i krenuo da ga isteruje iz kuće - objašnjava naš sagovornik, dodajući da niko od gostiju nije želeo da se meša.

Kuća u kojoj se dogodila drama, foto: Dragana Udovičić


Skinuo jaknu i pobegao


Međutim, kad su u susednoj prostoriji videli plamen, svi su skočili na noge.

- Video sam kako Mićina glava gori! Svi smo se šokirali! Moma je kod sebe imao još jednu flašicu sa benzinom i njime je, dok su se gurali, po glavi polio Miću. Onda ga je zapalio! Momina majka je počela da vrišti i da doziva pomoć, a nesrećni Mića je jaukao od bolova. Pritrčali smo i ugasili ga nekim džemperom. Tada sam video da i Momina jakna gori, ali ju je on skinuo i pobegao - ispričao je komšija.


Kako je naveo, sreća je da su on i drugi gosti uspeli brzo da ugase vatru na domaćinu, čime su mu verovatno spasli život. Oni su ga odmah stavili u kola i prevezli u bolnicu u Ćupriju, gde su mu konstatovane teške opekotine. Srećom, život mu nije u opasnosti.

 

Sin Moma: Evo, posle tri godine ušao sam u kuću

 

 

OSUMNJIČENI NA SASLUŠANJU

Ne znam zašto sam to uradio


Kako nezvanično saznajemo, Moma M. je uhapšen u Jagodini, gde inače živi sa suprugom i sinom. Na pitanje zašto je zapalio oca nije znao da odgovori.

- Ne znam zašto sam zapalio oca, ne znam šta da kažem - rekao je, kako nezvanično saznajemo, osumnjičeni u policiji.


Nakon saslušanja kod tužioca njemu je određen pritvor do 30 dana.


Kurir / Ekipa Kurira

 

Foto: Shutterstock, Dragana Udovičić

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kako su kažnjeni učenici iz Aranđelovca koji su maltretirali devojčicu!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...