POLICIJA OTKRILA LABORATORIJU ZA UZGOJ MARIHUANE: Petoro Srba uhapšeno u Nemačkoj!
Foto: MUP

zaplena

POLICIJA OTKRILA LABORATORIJU ZA UZGOJ MARIHUANE: Petoro Srba uhapšeno u Nemačkoj!

Crna Hronika -

Petoro ljudi iz Srbije uhapšeno je kod Frankfurta u Nemačkoj, pošto je nemačka policija otkrila laboratoriju u hali od 300 kvadratnih metara za uzgoj marihuane, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Nakon višemesečnog opsežnog rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Tužilaštva za organizovani kriminal, nemačke policije i carine, u blizini Frankfurta, otkrivena je laboratorija za uzgoj marihuane, zaplenjeno sedam kilograma skanka i 1.500 stabljika marihuane i uhapšeno pet osoba iz Srbije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Uhapšeni su R. P. (1984), iz Kule, J. V. (1970) iz Novog Sada, I. I. (1987) iz Beograda, J. V. (1982.) i G.I. (1986) obojica iz Crvenke, zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa trgovali narkoticima.

Postoji osnovi sumnje da su osumnjičeni u dužem vremenskom periodu uzgajali marihuanu i prodavali na teritorijima evropskih zemalja.

U hali od 300 kvadratnih metara u mestu Kelkhajm, pokrajina Hesen, koja je podeljena na dva nivoa, bila je instalirana profesionalna oprema za uzgajanje marihuane.

Prilikom pretresa prostorija, policija je pronašla i oduzela ukupno 1.500 stabljika marihuane spremne za branje i sedam kilograma skanka, kao i 1.700 evra u gotovini.

(Kurir.rs/Foto: MUP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kako su kažnjeni učenici iz Aranđelovca koji su maltretirali devojčicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track