SKANDAL! OPTUŽENI NA SUĐENJU DARKU ŠARIĆU: Svedok-saradnik je kriminalac i ubica!
Foto: Privatna Arhiva

Šokirao sud

SKANDAL! OPTUŽENI NA SUĐENJU DARKU ŠARIĆU: Svedok-saradnik je kriminalac i ubica!

Crna Hronika -

Miloš Nikolić, optužen da je Nebojši Joksoviću pomagao u skrivanju pre nego što je postao svedok-saradnik, rekao je za njega da je postao veliki kriminalac otkako je pod zaštitom

Miloš Nikolić, kome se sudi u okviru kriminalne grupe Darka Šarića zbog sumnje da je pomagao u skrivanju svedoku-saradniku Nebojši Joksoviću, optužio je juče Joksovića da se pod zaštitom tužilaštva bavi „gorim“ kriminalom nego pre hapšenja.

foto: Privatna Arhiva, Dado Đilas

Nikolić je za sudskom govornicom izneo šokantnu tvrdnju da je svedok-saradnik naručio ubistvo valjevskog biznismena Željka Đedovića.

Nedavno se predali

NISU SPREMNI ZA ODBRANU

Optuženi Petar Obradović i Nebojša Sretenović, koji su se posle dugogodišnjeg skrivanja nedavno predali srpskom pravosuđu, juče nisu bili spremni da iznesu svoju odbranu. Obojica su navela da nisu imala dovoljno vremena da se pripreme.

Poslao podnesak

- Sudija, ja sam vama poslao podnesak u kom su činjenice i dokazi o kriminalnim radnjama Nebojše Joksovića lično i članova njegove porodice - obratio se na početku jučerašnjeg suđenja Nikolić sudiji Siniši Petroviću.

- U ovom trenutku nemam šta da vam kažem osim da se bavimo navodima iz podneska - odgovorio mu je sudija, ali ga je Nikolić zamolio da mu dozvoli da „u tri minuta“ objasni o čemu se radi, navodeći da ima psihičke probleme zbog toga što Joksović pokušava da mu otme imovinu.

- Ja ne izlazim često za govornicu, ali sada imam problem. Čini mi se da se radi o zataškavanju krivičnog dela Nebojše Joksovića i otimanju moje imovine. Postao je još veći kriminalac otkako je dobio status svedoka-saradnika. On stoji iza pokušaja ubistva u Švajcarskoj i nalogodavac je ubistva Željka Đedovića iz Valjeva, a za to se sudi drugim ljudima - izneo je šokantne optužbe na račun Joksovića, koji je posle hapšenja kao član grupe koja je švercovala kokain odlučio da sklopi nagodbu s tužilaštvom i postane svedok-saradnik.

foto: ALO

Jači od države

Nikolić je pitao sudsko veće i da li to znači da je Joksović iznad zakona.

- I meni je govorio da je jači od države. Vi verujete na reč ubici, lopovu, kriminalcu. Preispitajte njegov status i stanite na put kriminalnim radnjama. Ja ovde odgovaram dok mi on otima imovinu. Molim vas, učinite nešto - rekao je Nikolić.

Sudija je ponovio da se sud bavi podneskom.

- Nećemo ostati nedorečeni. Svedok-saradnik taj status može i da izgubi - odgovorio je na teške optužbe iznete na račun Nebojše Joksovića sudija Siniša Petrović.

foto: Stefan Jokić

Ko je Nebojša Joksović

ŠARIĆU BIO PRIJATELJ, PA SE OKRENUO PROTIV NJEGA

Nebojša Joksović, koji je bio dugogodišnji prijatelj Darka Šarića, uhapšen je u januaru 2010, ali je nekoliko meseci kasnije, posle podizanja optužnice, odlučio da postane svedok-saradnik i ispriča sve što zna o švercu kokaina. Posle sklapanja nagodbe pušten je iz pritvora i policija ga čuva na tajnoj lokaciji. Inače, nepoznati napadači pre dve godine ispalili su „zolju“ na njegovu štampariju, a njegov rođak Radojica Joksović poginuo je u eksploziji bombe pod automobil 2012. godine.

foto: Privatna Arhiva

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Dado Đilas, Stefan Jokić, Privatna arhiva, ALO

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Brnabićkina devojka osvaja Hong Kong!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja