(FOTO) ZAPLENILI 16,5 TONA KARAMELA NA BATROVCIMA: Pakistanske bombone prevozili kamionom iz Hrvatske
Foto: Carina Srbije

šverc

(FOTO) ZAPLENILI 16,5 TONA KARAMELA NA BATROVCIMA: Pakistanske bombone prevozili kamionom iz Hrvatske

Crna Hronika -

Na graničnom prelazu Batrovci otkrivne je tovar od preko 16,5 tona karamel bombona za koji se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

"Slučaj je otkriven oko podneva, kada je na prelaz pristigao kamion hrvatskih registarskih oznakakoji je iz Rijeke prevozio tovar pakistanskih karamel bombona za uvoznika iz Srbije. Kamion je izdvojen za detaljan pregled na osnovu analize rizika, a kako se u njemu nalazio tovar od preko 1.200 koleta robe, dopraćen je do magacina u Šidu radi detaljnog pregleda. Tokom kontrole utvrđeno je da se radi o tovaru u kome su se nalazile isključivo karamel bombone raznih ukusa'', piše u saopštenju Uprave carina.

foto: Carina Srbije

Iako nisu uočena neslaganja u vezi sa prijavljenom količinom ili vrstom robe, izražena je sumnja u pogledu originalnosti proizvoda.

"Poznato je da krivotvorene proizvode ne prati nikakva dokumentacija koja bi svedočila o njihovoj zdravstvenoj ispravnosti, zbog čega oni nisu bezbedni za upotrebu i potencijalno mogu ugroziti zdravlje potrošača", objasnili su u saopštenju.

(Kurir.rs/R.Marković)

Foto Uprava carina

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Brnabićkina devojka osvaja Hong Kong!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track