PRVA OTMICA ZEMUNACA Žandarm: Nisam otimao za Šiptara
Foto: Privatna arhiva

Saslušan svedok

PRVA OTMICA ZEMUNACA Žandarm: Nisam otimao za Šiptara

Crna Hronika -

Saša Đajić negirao tvrdnje „zemunca“ Nikole Bajića da je bio jedan od trojice policajaca koji su oteli Novaka Stevanića i predali ga Dušanu Spasojeviću

Saša Đajić zvani Džaja, aktivni pripadnik Žandarmerije, koji radi u Jedinici za obezbeđenje, juče je na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu izjavio da nije učestvovao u otmici Novaka Stevanića (22), koji se ubio u avgustu 1997. posle torture „zemunskog klana“.

Kako Kurir nezvanično saznaje, Đajić je potvrdio da je u to vreme radio u PS Zemun, kao i da mu je kum bio ubijeni svedok-saradnik u postupku protiv te kriminalne grupe Zoran Vukojević Vuk, ali je nekoliko puta ponovio da s kriminalom nikada ništa nije imao.

Zoran Vukojević Vuk, foto: Privatna arhiva

Hoće na poligraf

- Ukoliko je potrebno, da bih dokazao da govorim istinu, pristajem na poligraf - rekao je navodno juče policajac.

Podsetimo, prva otmica „zemunskog klana“ do danas nije rešena, a ključni svedok tužilaštva, osuđeni zemunac Nikola Bajić ispričao je na saslušanju da su Stevanića otela tri aktivna pripadnika policije - Džaja, Milan Radukić i Zoran Vukojević - i predala ga Dušanu Spasojeviću.

- Radio sam u zemunskoj policiji od 1993. do 2002. U to vreme, 1997. radio je u PS Zemun i sada pokojni Vukojević, kao i Radukić. Nisam s njima učestvovao ni u kakvom presretanju džipa u kom je bio taj mladić. Nije tačno ono što je Bajić izjavio da smo mi službenim vozilom presreli automobil pokojnog Novaka i da sam tada ja, kao i moje kolege, pokazao službenu legitimaciju i da smo ga odvezli u garažu na Novom Beogradu u kojoj je zlostavljan - rekao je juče, kako izvor upućen u istragu otkriva, Đajić, koji je saslušan kao svedok u pretkrivičnom postupku.

On je naveo da je moguće da ga je Nikola Bajić povezao s otmicom koja se dogodila pre 20 godina, jer je njegov venčani kum bio Vukojević, koji je kasnije radio za Spasojevića, a onda postao svedok-saradnik protiv klana. „Zemunci“ su ga, podsetimo, brutalno mučili i ubili 2006.

Novak Stevanić, foto: Privatna arhiva

Hapšenje Kuma

Đajić je potvrdio da je većinu pripadnika klana poznavao, jer ih je viđao na porodičnim proslavama svog kuma. Kako je objasnio, prvi put se susreo s njima posle jedne akcije u kojoj je Vukojević uhapsio drugog vođu klana, pokojnog Milana Lukovića Kuma.

- To je bilo 1990. tokom akcije u kojoj je uhapšen Mile Luković i kod njega je pronađena droga. Spasojević je tada Vuka, koji je radio kao policajac, zvao da dođe kod njega u kafić. Naoružali smo se i otišli, tu je bilo još „zemunaca“, među kojima je bio i Šuca, prvi muž Legijine žene - navodno je ispričao žandarm.

Nije sarađivao

„ZEMUNCE“ SRETAO NA SLAVAMA

Đajić je juče navodno pojasnio da nikada nije sarađivao s pripadnicima zloglasnog „zemunskog klana“, tvrdeći da iako je članove kriminalne grupe sretao na proslavama kod kuma, nije čak ni čuo priču o otmici mladića.

- Mog kuma sam zamolio da mi o tim ljudima ništa ne govori i on je to poštovao - rekao je navodno juče na saslušanju aktivni pripadnik policije, koga je Nikola Bajić označio kao pomagača u prvoj otmici klana.

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PODSEĆANJE- pet najvećih klanova u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track