NOVI DETALJI SUROVE LIKVIDACIJE U NOVOM SADU: Stradao zbog fudbala?! Ubistvo Marka Markuša ugovoreno u selu Stanišići u Republici Srpskoj!
Foto: Facebook Printscreen

Policija steže obruč

NOVI DETALJI SUROVE LIKVIDACIJE U NOVOM SADU: Stradao zbog fudbala?! Ubistvo Marka Markuša ugovoreno u selu Stanišići u Republici Srpskoj!

Crna Hronika -

Policija steže obruč oko organizatora prošlonedeljne likvidacije. Sumnja se da je stradao zbog fudbala, odnosno "vlasništva" nad igračima

Naime, plan za ubistvo Marka Markuša (29), likvidiranog prošle nedelje nedaleko od novosadskog hotela "Sajam", skovan je u mestu Stanišići u Republici Srpskoj, saznaju Novosti.

foto: Facebook Printscreen

Tamo se redovno sastaju ljudi koji iz senke vode fudbalske klubove, a policija ima indicija da jedan od njih stoji iza Markuševe likvidacije.

U ovom trenutku policija je fokusirana na taj pravac istrage. Pominje se kupoprodaja igrača, transferi, uticaji ko će da igra a ko ne...

foto: Facebook Printscreen

- Verujemo, zasad, da je Markuš stradao zbog fudbala, odnosno zbog "vlasništva" nad određenim igračima - navodi izvor lista. Postoje određeni dokazi da je njegovu smrt naručio i platio neko od njih. Ubice su došle iz Bosne i Hercegovine. Tokom sastanaka u Stanišićima, kako se sumnja, ugovorena je ova likvidacija i nađeni su izvršioci, koji su došli odande. Nema indicija da su se vratili nazad.

Prijatelji Marka Markuša, koji je inače sin penzionisanog policijskog funkcionera, navode da je on u poslednje vreme bio svestan da mu preti opasnost, a znao je i sa koje strane. Najbliskijima je ispričao i na koga sumnja i zbog čega. Čak je planirao da se oglasi i u medijima.

Markuš je sa izdržavanja zatvorske kazne izašao pre osam meseci i otad se smirio. Njegov policijski dosije je pun nasilničkog ponašanja, pa čak ima napad i na policajca.

Droga ga nije zanimala

- Vodio je zdrav život, droga ga nije zanimala - kaže naš izvor iz policije. - Nemamo ga evidentiranog kao narko-dilera niti kao nekog ko je član kriminalne grupe koja rastura drogu. Voleo je provod i pesmu, bio je strastveni navijač Zvezde... Motao se oko fudbala i izgleda da ga je to na kraju i koštalo života.

(Kurir.rs/Večernje novosti/Z. Uskoković/Foto: Facebook printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(EKSKLUZIVNI VIDEO) TAMBURAŠI MU SVIRALI U KRILU, JEDNU PESMU PLAĆAO PO 100 EVRA: Isplivao novi snimak burnog kafanskog života ubijenog Markuša!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track