TUKLI SE DA VIDE KO JE JAČI, A UBIŠE MI SINA: Tragična ispovest majke ubijenog Pančevca (17)! SVAKO JUTRO VUKAO JE ROBU NA PIJACU DA BI ZARADIO!
Foto: Damir Dervišagić, Profimedia

Potresno

TUKLI SE DA VIDE KO JE JAČI, A UBIŠE MI SINA: Tragična ispovest majke ubijenog Pančevca (17)! SVAKO JUTRO VUKAO JE ROBU NA PIJACU DA BI ZARADIO!

Crna Hronika -

Neutešna majka Ivana Adamova (16), ubijenog tinejdžera iz Pančeva, kaže da se sat vremena pre tragedije čula sa svojim sinom i da ništa nije ukazalo da će se desiti velika tragedija. N. S. (17) iz Pančeva uhapšen je zbog sumnje da je u zakazanoj tuči nožem ubio Ivana Adamova (16).

Ubistvo koje je potreslo čitavo Pančevo dogodilo se u četvrtak oko 20 sati u naselju Misa, preko puta Sportskog centra „Mladost“ u Pančevu, gde su se mladići navodno dogovorili da se nađu i reše problem koji su imali. Inače, osumnjičeni N. S. živi na oko 50 metara od mesta gde je usmrtio Adamova. - Oni su se telefonom dogovorili gde da se nađu kako bi rešili sukob koji traje oko mesec dana. Navodno je tada N. S. pozajmio novac Ivanu, pominje se da je dao pare na kamatu, ali mu Adamov nije vraćao dug. N. S. je došao sa jednim drugom, a Adamov sa njih nekoliko. Njih dvojica su stala jedan naspram drugog, dok su svi drugi gledali. Ubrzo je N. S. izvadio nož i ubo Adamova u levu stranu ispod pazuha, direktno u srce. Ubodeni mladić je krenuo da pobegne, ali je nakon nekoliko metara pao i preminuo - rekao je izvor Kurira upućen u slučaj.

foto: Damir Dervišagić

Majka ubijenog dečaka drhtavim glasom i sa suzama u očima kaže da je sukob postojao i ranije. Naime, na društvenoj mreži, svađa je počela naizgled bezazlenom prepirkom ko je jači, a ko kukavica. Nekoliko puta su zakazivali tuču, ali su je i otkazivali. Poslednji dogovor je bio da se dečaci sastanu kada Ivan završi sa školom.

- Došli su u grupicama. N. S. sa trojicom vršnjaka, Ivan sa dvojicom. Tukli su se jedan na jedan. Ivan je dva puta udario N. S., nakon čega je N. S. potegao nož i ubo Ivana. Dečak je na mestu ostao mrtav - priča izvor.

Kada je mladić izdahnuo, svi su se razbežali. Pokraj mrtvog druga ostao je jedan dečak i on je pozvao Hitnu pomoć.

Dečaci su nekoliko puta dogovarali tuče da odmere snage i vide ko je jači. Poslednji put bio je koban po Ivana Adamova, kada ga je, kako se sumnja, N. S. usmrtio nožem.

Kako majka Daniela priča, kobnog dana čula se sa sinom sat vremena pre nego što je ubijen.

- Čuli smo se poslednji put u četvrtak u 19.15. Rekao mi je da je u školi, a ja sam ga zamolila da mi kupi cigare i da dođe kući. Posle toga sam ga ponovo zvala, slala poruke, ali nije mi se javio - priča Daniela, trudeći se da ostane prisebna.

Desilo se nešto strašno

Kako objašnjava, ni pomislila nije da će joj nešto posle 21 sat na vrata doći Ivanov drug i saopštiti tragične vesti.

- Tada je na vrata došao dečak koji nam je rekao da se desilo nešto strašno. Ubrzo je došla i majka dečaka koji je bio tu kada je moj Ivan ubijen i ispričala nam je šta se dešavalo. Ne znamo zašto su se potukli, ali pretpostavljamo da je razlog odmeravanje snaga. Ubiše ga zbog toga. Čula sam i da je neko na Instagramu napisao da je moj sin dugovao N. S. 1.000 dinara. Ne verujem u to jer Ivan je imao svoj džeparac. Zarađivao je za njega. Pomagao nam je oko kuće, hranio stoku. Svako jutro vukao je robu na pijacu da bi prodavao s nama i zaradio, a posle je išao u školu. Dete za primer, svi će vam to reći - brišući suze priča dečakova majka dok otac ćuteći sluša.

Danieli je poslednje trenutke života njenog starijeg sina prepričala majka dečaka koji je posmatrao tuču.

- Našli su se posle škole. Kada je N. S. ubo Ivana, niko toga nije bio svestan. Mislili su da ga je samo udario. Ivan je pao na kolena i rekao: "Pada mi mrak na oči. Ništa ne vidim", a onda je izdahnuo. Svi su se razbežali, njegov ubica je odmah pobegao. Samo jedan dečak, Ivanov drug, ostao je tu pokušavajući da mu pomogne. Ni Hitnu pomoć nisu odmah zvali. Ostavili su mi sina na ulici. Nadam se da će njegov ubica i svi oni koji su bili tu kada je on ubijao moje dete dobiti šta su zaslužili - tužno je zaključila majka.

foto: Privatna Arhiva

Imali prijave

N. S. (17) bio je đak Elektrotehničke škole u Pančevu, ali je dve godine zaredom pao razred pa je izgubio pravo na redovno školovanje. Kako nezvanično saznajemo, protiv njega je podignuta krivična prijava zbog teške krađe. Ubijeni Ivan bio je đak druge godine Mašinske škole, a protiv njega je bila podignuta prekršajna prijava zbog remećenja javnog reda i mira.

Osumnjičeni za ubistvo rekao da je bacio nož u baru Peskanu, iza Sportskog centra, ali su operativnim radom istražitelji došli do tačne informacije gde je sečivo. Kada je nađen nož kojim je, kako se veruje, zadat smrtonosni ubod maloletniku, na oštrici je bilo krvi. Analiza DNK treba da potvrdi sumnju istražnih organa da je na nožu krv ubijenog tinejdžera.

Posle privođenja, osumnjičeni za ubistvo je predat sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu radi saslušanja. Kako saznajemo, on se branio ćutanjem i određen mu je pritvor do 30 dana.

(Kurir.rs / Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track