PAO SRPSKI RAMBO: Igor Vaclavić ubio još troje ljudi! Gledao crtaće i hvalio se da je specijalac
Foto: Privatna Arhiva

Spektakularna potera i pucnjava u Španiji

PAO SRPSKI RAMBO: Igor Vaclavić ubio još troje ljudi! Gledao crtaće i hvalio se da je specijalac

Crna Hronika -

Igor Vaclavić, koji je osumnjičen za nekoliko ubistava u Italiji, prilikom bekstva usmrtio dva pripadnika španske Civilne garde i jednog civila, uhvaćen kad se slupao ukradenim kombijem

Igor Vaclavić (41) iz Subotice, koji je osumnjičen za nekoliko ubistva u Italiji, uhapšen je u Španiji posle filmske potere i pucnjave u kojoj je ubio troje ljudi, od kojih su dvojica pripadnici Civilne garde.

Hapšenje odbeglog Vaclavića, koga mediji zovu i srpski Rambo, odigralo se u područjima El Ventoriljo, između gradova Teruela u Andori i Albalete del Arsobispo u istočnoj Španiji.

foto: Privatna Arhiva

Kako je Kurir ranije pisao, italijanske vlasti tragale su za Vaclavićem mesecima. Međutim, Vaclaviću, koga zovu i Igor Rus, u poslednje vreme gubio se svaki trag sve do 5. decembra, kada je upao na jednu farmu u Španiji i tom prilikom teško povredio dvoje ljudi, koji su uspeli da pobegnu.

foto: Privatna Arhiva

Cimer o Igoru: Četiri godine delili ćeliju

GLEDAO CRTAĆE I HVALIO SE DA JE SPECIJALAC

Bivši zatvorski Vaclavićev cimer za italijanske medije je izjavio da je sa četiri godine bio u ćeliji.

- S Norbertom Feherom, poznatom i pod imenom Igor Vaclavić, lepo sam se slagao. U ćeliji je radio i po 5.000 trbušnjaka svakog dana osim nedeljom, kada je išao u crkvu. Gledao je samo crtane filmove i dokumentarce, jer mu je otac to zabranjivao kad je bio mali - rekao je bivši Vaclavićev cimer koji se predstavio kao Mirko.

Prema njegovim rečima, Vaclavić mu je ispričao i da je navodno bio vojnik specijalnih snaga iz Sibira.

- Rekao je da je dezertirao, ali ne i zašto, kao i da nožem može da odere živog čoveka - rekao je Mirko.

Španske vlasti kontaktirale su s italijanskom policijom, koja je potvrdila da se radi o Vaclaviću.

- Kada mu je policija ušla u trag, krenuli su u pratnji napadnutog civila kako bi ga lakše identifikovali. Potraga je trajala danima sve dok ga konačno nisu locirali u jednoj kući u kojoj se krio. On je otvorio vatru i ubio dvojicu pripadnika Civilne garde i jednog civila. Nakon toga, Srbin je ukrao oružje od stradalih policajaca i kamionetom krenuo da beži - naveli su mediji i dodali da je tim istim kamionetom Vaclavić preksinoć oko 2.50 imao saobraćajnu nesreću, nakon koje je uhapšen.

Vaclavić je imao dokumente na tri različita imena i prezimena i među njima su jedno srpsko, hrvatsko i Italijansko Norbert Feher.

- U trenutku hapšenja Igor je na sebi imao uniformu koju je skinuo s ubijenog pripadnika civilne garde - objasnili su mediji.

Vaclavić je na poternici bio za nekoliko ubistava. Prvo ubistvo za koje je osumnjičen dogodilo se 1. aprila prilikom pljačke u gradu Budrio kod Bolonje. Sumnja se da je tada Vaclavić ubio vlasnika bara Davida Fabrija (52) pošto je odbio da mu preda novac. Nakon ubistva pobegao je u šumu i sedam dana kasnije pucao je na dvojicu šumara, Valerija Verija ubio je na licu mesta, a njegovog kolegu Marka Ravalja teško ranio. U potragu za Srbinom tada su bile uključene su i helikopterske jedinice, specijalci, padobranci, kao i specijalno obučeni psi tragači. Ipak, on je uspeo da im zavara trag i pobegne u Španiju.

foto: Privatna Arhiva

Burna prošlost

ŽIGOLO U VALENSIJI

Vaclavić je napustio Srbiju pre 10 godina

Navodno je u Valensiji radio kao žigolo, a kasnije se hvalio da je bio u specijalcima u Rusiji

Vaclavić je u Italiji poznat zbog razbojništava i članstva u ozloglašenoj grupi Pandek

Prilikom jedne pljačke ranio je čoveka samostrelom, a kad je izašao iz zatvora, nastavio je da pljačka

Sumnja se i da je pre dve godine ubio Salvatorea Kijanezea, čuvara straže

Kurir / J. Rafailović - J. Spasić

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

UKP upao u hotel Ziru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track