SERIJSKI UBICA: Španci hoće da linčuju ozloglašenog Vaclavića
Foto: PrintScreen

Zločinac iz Srbije brani se ćutanjem

SERIJSKI UBICA: Španci hoće da linčuju ozloglašenog Vaclavića

Crna Hronika -

Tokom potere i akcije hapšenja Vaclavić je ubio dvojicu pripadnika Civilne garde i jednog civila, vlasnika ranča

Igor Vaclavić (41) iz Subotice, najtraženiji Srbin u Italiji, koji je uhapšen u Španiji po poternicama Italije i Srbije zbog više ubistava, razbojništva i silovanja, odbija svaku saradnju i komunikaciju s policijom, preneli su juče španski mediji.

Tokom potere i akcije hapšenja Vaclavić je ubio dvojicu pripadnika Civilne garde i jednog civila, vlasnika ranča. Nakon toga Srbin je ukrao oružje od stradalih policajaca i kamionetom krenuo da beži, ali je ubrzo doživeo udes, nakon čega je uhapšen.

- Iako smo doživeli stravičnu tragediju i izgubili dvojicu policajaca i jednog civila, izveli smo brzu akciju i uhapsili begunca - kazao je novinarima komandant Civilne garde, koji nije skrivao bes i ljutnju jer je Vaclavić ubio još troje nedužnih ljudi.

Španski mediji su preneli da su građani ogorčeni što su dvojica policajaca i jedan civil stradali u hapšenju Vaclavića. Oni navode da su njihove porodice toliko besne da su spremne da Vaclavića živog linčuju.

Pre nego što je uhapšen u Španiji, Igor Vaclavić ili Igor Rus, kako je samog sebe oslovljavao, poslednji put je viđen u Bolonji u Italiji, pa je taj deo zemlje poslednjih nekoliko meseci bio pod opsadom policije jer je Vaclavić bio jedan od najtraženijih begunaca. On je u toj zemlji bio na poternici zbog ubistva koje je počinio 1. aprila prilikom pljačke u gradu Budrio kod Bolonje. Sumnja se da je tada ubio vlasnika jednog bara, nakon čega je pobegao u šumu. Sedam dana kasnije pucao je na dvojicu šumara i ubio jednog, a drugog teško ranio. Tokom potere za njim italijanska policija ga je povezala s još jednim nerešenim ubistvom iz 2015. godine.

I. M. - Foto: PrintScreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track