SAMO JE PITANJE DANA KADA ĆE PODIĆI OPTUŽNICU PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA! Otkrivamo vam 2 ključna dokaza protiv njega
Foto: Nebojša Mandić

ISTRAGA U TOKU

SAMO JE PITANJE DANA KADA ĆE PODIĆI OPTUŽNICU PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA! Otkrivamo vam 2 ključna dokaza protiv njega

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo završilo je prikupljanje dokaza i saslušanje novih svedoka u slučaju ubistva pevačice Jelene Krsmanović (33), pa će istraga uskoro biti okončana optužnicom protiv njenog supruga Zorana.

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, ostala su još dva koraka do podizanja optužnice: veštačenje mobilnih telefona i psihološko veštačenje Zorana Marjanovića.

Kada se obavi taj deo istrage, očekuje se da će Više tužilaštvo podići optužnicu protiv Jeleninog muža zbog sumnje da je ubio svoju suprugu sa devet udaraca oštrim predmetom u glavu.

Istraga je tajna i u ovom trenutku nije moguće predvideti šta će se naći u optužnici. Ipak, naša saznanja od početka istrage govore o tome da se ključni dokazi koji Zorana terete za svirepo ubistvo odnose na forenzičke tragove.

Naime, novosadski forenzički centar je u septembru tužilaštvu prezentovao dokaze koji se odnose na blato zatečeno na odeći Zorana Marjanovića, koje se poklapa s onim nađenim na telu njegove supruge i na mestu gde je u kanalu nađeno telo žrtve. Jelenine DNK čestice nađene su na Zoranovoj odeći.

foto: Privatna Arhiva

U Tužilaštvu je saslušan veliki broj svedoka koji su govorili o odnosu između Zorana i Jelene, ali i gde su primetili osumnjičenog i žrtvu kobnog dana.

Što se tiče veštačenja telefona, kako navodi naš izvor, ono može da reši jedno od ključnih pitanja u slučaju misterioznog ubistva pevačice: gde su u trenutku Jelenine smrti bili članovi porodice Marjanović.

"Tužilac je naložio da se uradi prostorno i vremensko veštačenje mobilnih telefona i poziva Zorana, njegovog oca Vladimira, brata Miloša, ali i nastradale pevačice. Rezultati veštačenja ukazaće na to gde se ko od njih nalazio u trenutku Jeleninog nestanka, kada je Zoran pozvao porodicu da javi da mu je žena nestala, ko je sve i kada zvao ubijenu pevačicu pošto je Zoran primetio da je nema", kaže izvor.

Prema njegovim rečima, gotovo je izvesno da će do marta, kada ističe šestomesečna tužilačka istraga, protiv Zorana biti podignuta optužnica.

"Ukoliko dođe do toga, Zoranu će se suditi za teško ubistvo, a kazna koja je je zaprećena za to delo je od 10 do 40 godina zatvora", navodi naš sagovornik.

Podsetimo, pevačica Jelena Krsmanović (33), prema zvaničnoj verziji, ubijena je 2. aprila 2016. između 16.47 i 17.20 sati, sat vremena pošto se navodno odvojila od supruga i ćerkice Jane (5). Monstruozno ubistvo dogodilo se na svega 550 metara od mesta gde su, prema verziji njenog muža, on i ćerkica stajali, u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči.

Pevačicin nestanak prijavljen je tek nekoliko sati pošto je Marjanović primetio da je nema, a njeno telo pronađeno je tek sutradan, posle 20 sati potrage. Nakon opsežne policijske istrage (duge čak 17 meseci) kao glavni osumnjičeni za ubistvo uhapšen je Zoran Marjanović.

Odbrana zove samo jednog svedoka

Prema rečima našeg izvora, odbrana Zorana Marjanovića planira da kao svedoka odbrane u Više javno tužilaštvo predloži samo jednog svedoka.

"Tog svedoka je prvo trebalo da sasluša tužilaštvo, ali od toga se odustalo. Razlog za to je nepoznat. On je blizak Marjanovićima i veruje se da ima mnogo toga da ispriča", kaže naš izvor.

Ključni trenuci istrage

  • Zoran Marjanović uhapšen je 15. septembra zbog sumnje da je počinio teško ubistvo supruge Jelene
  • Pritvor mu je određivan da ne bi uticao na svedoke, ali i kako njegovo puštanje na slobodu ne bi uznemirilo javnost
  • Sredinom oktobra u Višem tužilaštvu počela su saslušanja svedoka u istrazi brutalnog ubistva
  • Zoranov brat i otac odbili su da svedoče o ubistvu, na šta su imali pravo kao najbliži srodnici osumnjičenog
  • Jelenina sestra od strica Teodora Krsmanović svedočila je u Tužilaštvu o torturi koju je njena sestra trpela u porodici Marjanović
  • Teodora Krsmanović angažovala je Centar za forenzička istraživanja koji je rekonstruisao ubistvo
  • Saslušan je niz svedoka koji su se kobnog dana našli na nasipu gde se ubistvo dogodilo
  • O odnosu Jelene i Zorana svedočile su i komšije, prijatelji, ali i vaspitačica male Jane, Jelenine i Zoranove ćerke

Kurir.rs/Blic/Bojana Bogosav

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(EKSKLUZIVNI SNIMAK) NIKAD OBJAVLJEN INTERVJU: Pogledajte kako su Marjanovići pričali dok još nije pronađeno Jelenino telo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja