Najnovije vesti

Kimijeva majka svedočila na suđenju sinu i mužu

Džamija

Kimijeva majka svedočila na suđenju sinu i mužu

Crna Hronika
Mirjana Radisavljević koja nije bila u obavezi da svedoči jer je u srodstvu sa optuženima, kazala je da je 17. marta u noći kada je džamija zapaljena sa mlađim sinom Markom bila u kući i da je putem video kamere gledala dešavanja ispred, jer stanuju u Jevremovoj ulici preko puta džamije

BEOGRAD - U Prvom osnovnom sudu u Beogradu je na suđenju grupi od 20 optuženih za paljenje beogradske Bajrakli džamije marta 2004. godine, svedočila majka Miloša Radisavljevića Kimija, koji je uz oca i brata jedan od optuženih u ovom predmetu.

Mirjana Radisavljević koja nije bila u obavezi da svedoči jer je u srodstvu sa optuženima, kazala je da je 17. marta u noći kada je džamija zapaljena sa mlađim sinom Markom bila u kući i da je putem video kamere gledala dešavanja ispred, jer stanuju u Jevremovoj ulici preko puta džamije.

"Kada sam shvatila da se nešto dešava, upalila sam kameru i videla supruga Radeta, sina Miloša i njegovog druga Stefana Čubrovića (prvooptuženi u ovom predmetu) kako stoje isred kapije i čuvaju ulaz jer su nepoznate osobe ulazile u dvorište", kazala je Mirjana Radisavljević.

Prema njenim rečima za to vreme njen mlađi sin Marko, takođe jedan od optuženih, bio je sve vreme u sobi.

"On je izašao ispred kuće tek kada je na kameri uočio da mu je otac krvav", rekla je Mirjana Radisavlejvić i dodala da nije videla osobe koje su te večeri napale njenog muža i sina Miloša.

Nastavak suđenja 20-orici optuženih zakazan je za 5. septembar, kada bi trebalo da budu pregledani video snimci događanja.

Beogradska Bajrakli džamija zapaljena je u noći između 17. i 18. marta 2004. godine, posle nasilja nad Srbima na Kosovu.

Demonstranti su probili policijski kordon na uglu ulica Kralja Petra i Gospodar Jevremove i uz povike "Ubij Šiptara" provalili u dvorište, razbili prozore i zapalili džamiju.

U neredima je do temelja izgorela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...