NOVI DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA KOD ŽABARA: Mučio staricu do smrti, mislio da ima 100.000
Foto: Privatna Arhiva

ISTRAGA

NOVI DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA KOD ŽABARA: Mučio staricu do smrti, mislio da ima 100.000

Crna Hronika -

Goran Mikuljević (47) iz Velike Plane, koji je uhapšen zbog sumnje da je 30. septembra 2017. ubio Hristinu Ilić (81), priznao je da je nožem nasmrt izbo staricu i da ju je mučio jer je čuo da ima 100.000 evra, saznaje Kurir.

Mikuljeviću je posle saslušanja određen pritvor od 30 dana, a za zločin koji je okvalifikovan kao teško ubistvo preti mu 40 godina zatvora.

Mikuljević je rekao da je saznao kada će Hristina, inače devizna penzionerka, biti sama u kući u selu Porodin kod Žabara i da je otišao kod nje u nameri da je opljačka jer mu je, kako je rekao, novac bio potreban za život.

Popio kafu sa žrtvom

- Ona ga je primila u kuću jer su se poznavali odranije, ne sluteći kakve su mu namere. Najpre su popili kafu, a onda je napao i vezao staricu. Ubadao ju je nožem da bi mu rekla gde drži novac i zlato. Odbijala je da mu to kaže, ali je kasnije priznala, pa je uzeo 3.000 evra, devet dukata i zlatan nakit. Kada se dokopao plena, staricu je o odvukao u kupatilo, stavivši joj joj selotejp na usta, a onda pobegao - saznajemo iz izvora bliskog istrazi. Osumnjičeni se branio da nije imao nameru da ubije staricu, već da je uz pretnju nožem natera da kaže gde drži novac i dragocenosti.

- Priznao je da je dobio pogrešnu informaciju i da starica nije imala 100.000 evra, već 3.000, koliko je i odneo - kaže naš sagovornik.

foto: Dragana Udovičić

Nasmrt iskrvarila

Obdukcija je pokazala da je Hristina umrla pošto je iskrvarila zbog teških povreda. Mikuljević je prošle godine izašao iz zatvora Zabela, gde je robijao 14 godina zbog ubistva Rajka Milosavljevića (44) iz Starog Sela kod Velike Plan u februaru 2002. godine.

Kurir / J. R.

Foto: Privatna arhiva, Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track