ZORAN MARJANOVIĆ DOŽIVEO NERVNI SLOM?! U ćeliji ponavlja samo JEDNU REČENICU! NIKO NE ZNA ŠTA ZNAČI!
Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva

novi dokazi uznemirili osumnjičenog

ZORAN MARJANOVIĆ DOŽIVEO NERVNI SLOM?! U ćeliji ponavlja samo JEDNU REČENICU! NIKO NE ZNA ŠTA ZNAČI!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Zoran Marjanović, posle novih otkrića o ubistvu supruge Jelene, postao strašno nervozan. Više puta u ćeliji kao u bunilu ponavljao: Oni su, nisam ja, oni su...

Nedavne fotografije sa uviđaja, koje navodno dokazuju da je pevačica najverovatnije mrtva doneta i bačena u kanal na nasipu u Borči, uznemirile su Zorana, prenose mediji.

Zoran Marjanović se od prošlog utorka ponaša drugačije nego ranije - odbija kontakt sa drugim zatvorenicima i stražarima, slabije jede, često plače, ćuti i gleda u zid, a više puta je kao u bunilu, sam za sebe, ponavljao: Nisam ja, oni su, nisam ja.

foto: Nebojša Mandić, Privatna Arhiva

Zoran Marjanović odbija da bilo kome u zatvoru objasni na šta tačno misli kada izgovara tu rečenicu, ali sasvim je indikativno da je to počeo da govori baš kada je, na osnovu fotografija i dokumentacije iz istrage, postalo jasno da je Jelena ubijena na nekom drugom mestu, a onda mrtva doneta i bačena u kanal na nasipu u Borči. Ko su to "oni", na koga tačno Zoran misli kada izgovara: Nisam ja, oni su, nisam ja... za sada ostaje tajna.

Veštak Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja, koji je obavio paralelnu istragu ovog zločina, kaže da je sada sasvim jasno da je ubistvo Jelene Marjanović "dugo i pažljivo pripreman zločin" u kome je učestvovala grupa ljudi. On je ubeđen da Zoran Marjanović upravo misli na njih kada izgovara da su Jelenu ubili "oni".

"Dokazi su sasvim jasni. Još od 1. aprila 2016. u periodu posle 17.30 časova sa Jelenom se niko od članova porodice nije čuo. Pretpostavljamo da je ona ubijena negde u to vreme. Naš obducent je, na osnovu svih dostupnih podataka, utvrdio da je njeno telo bilo u vodi između tri sata i tri dana. Kada je ubijena, verujemo da je preobučena u drugu garderobu i da su joj nokti na rukama očišćeni nekim abrazivnim sredstvom, a potom je u nekoj prostirci prebačena do kanala i tokom noći tu bačena. Brojni su dokazi u prilog svim navedenim zaključcima", navodi Šipka.

Istog mišljenja je i kriminolog Zlatko Nikolić, koji je ubeđen da je Zoran Marjanović, najverovatnije sa saučesnicima, ubio suprugu na drugom mestu, a da je na nasipu u Borči planski fingirao navodne telefonske razgovore sa njom kako bi imao alibi da ju je zvao posle njenog navodnog nestanka.

"Nisam forenzičar i nijednog trenutka nisam spekulisao o tom domenu, ali sa kriminološke strane stvari su jasne. Sada sam potpuno siguran da je ubica mogao da bude samo suprug, jer drugih dokaza nema. Statistika pokazuje da oko 80 odsto ovakvih ubica potom izvrši samoubistvo, ali postoji taj manji procenat onih koji suviše vole sebe. Oni zato posle ubistva traže izlaznu strategiju tako što uništavaju dokaze i trude se na sve načine da se nekažnjeno izvuku, kao što je ovde slučaj", objašnjava Nikolić.

Međutim, s druge strane, bivši načelnik beogradske policije Marko Nicović smatra da je malo verovatno da bi Jelenin ubica toliko rizikovao da se, posle zločina, pozabavi uklanjanjem tragova sa njenog leša.

foto: Privatna Arhiva

"Praksa je oduvek bila da se ubica što pre reši leša, zbog opasnosti od otkrivanja. Što se tiče skinutog laka na noktima i čiste majice, moguće je da je to posledica višečasovnog boravka u vodi i uticaja parazita i gljivica... Potpuno je nelogično da se DNK tragovi uklanjaju varikinom, nije mi jasno šta je svrha toga. Imao sam slučajeve da nailazim na leševe sa odsečenim rukama ili spaljenim jagodicama prstiju, zbog prikrivanja identiteta žrtve, ali ovde to nije slučaj", kaže Nicović.

On dodaje i da ne veruje da je neko iz porodice ubio Jelenu jer ih je ona sve izdržavala.

Podsetimo, Jelenin muž Zoran Marjanović je 15. septembra 2017, posle 17 meseci istrage, uhapšen kao glavnoosumnjičeni za ubistvo supruge i još je u pritvoru.

(Kurir.rs/Foto: Damir Dervišagić, Privatna Arhiva, izvor Informer.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ISTORIJSKI SUSRET U BEOGRADU POSLE TRI DECENIJE! Evo šta Srbija može da očekuje od posete japanskog premijera!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track