O NJEMU JE TREBALO DA SE SNIMA FILM, TRAŽIO JE DA ROBIJA KOD BIVŠE ŽENE: Čumetu potvrđena presuda od 16 meseci zatvora i 50.000 dinara za vređanje tužioca
Foto: Kurir/Nebojša Mandić

Odbijene sve žalbe, pa presuda postala pravosnažna

O NJEMU JE TREBALO DA SE SNIMA FILM, TRAŽIO JE DA ROBIJA KOD BIVŠE ŽENE: Čumetu potvrđena presuda od 16 meseci zatvora i 50.000 dinara za vređanje tužioca

Crna Hronika -

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu prvosnažno je osudio nekadašnjeg svedoka saradnika Ljubišu Buhu Čumeta na 16 meseci zatvora i 50 hiljada dinara zbog vređanja tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu tokom suđenja u drugom postupku za niz krivičnih dela, u sudnici Palate pravde.

Ovom odlukom odbijene su sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom je Buha osuđen zbog krivičnog dela ometanje pravde u pokušaju.

Buha je osuđen jer je tokom suđenja u Palati pravde 18. decembra 2015. godine za kradeni ferari spajder i pretnje supruzi i njenom obezbeđenju, vređao tužioca Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

foto: Kurir/Nemanja Pančić

Tada je pred punom sudnicom rekao da je optužni predlog protiv njega iskonstruisan, te da je u pritvoru jer se njegova supruga Ivana Tulović dogovorila tako sa "Borisom Pavlovićem, koji je kriminalac i koji se bavi kriminalom".

Inače Buha je u decembru pravosnažno osuđen na dve godine i osam meseci zatvora i 180.000 dinara zbog prikrivanja kradenog ferarija spajder, pretnji supruzi i njenom obezbeđenju.

foto: FOTO DADO ĐILAS

Buha je zbog tog postupka u pritvoru od novembra 2015. godine, a pre toga je proveo godinu dana u zatvoru zbog napada na policajca, pripadnika obezbeđenja njegove supruge.

Podsetimo, producent iz Los Anđelesa srpskog porekla želeo je pre četiri godine da snimi film o Ljubiši Buhi, u kojem je trebalo da bude prikazana nepoznata strana njegove ličnosti - čoveka koji ima sedmoro dece, koji voli svoju suprugu i koji svima želi da pomogne. U to vreme pričalo se da njega treba da glumi Endi Garsija, a njegovu tadašnju suprugu Ivanu Šeron Stoun!

Inače, svedok-saradnik Buha, koji se posle dve godine od priče o filmu obreo u pritvoru zbog falsifikovanja dokumenata za ukradeni „ferari“, koji je poklonio tada još zakonitoj supruzi Ivani, zatražio je da ga pusti u kućni pritvor, ali u nekretninu koja je u vlasništvu njegove bivše žene Ljilje Buhe!

foto: Aleksandar Jovanović

- Da vam objasnim, sudija, to je moja bivša žena - javio se za reč Buha kako bi pojasnio sudiji Siniši Babiću ko je osoba kod koje želi da boravi u kućnom pritvoru. Ovaj predlog, međutim, sudija je odbio, pa je Čume, umesto kod bivše žene, ponovo završio u Centralnom zatvoru. Interesantno je da je pre nekoliko godina i Ljilja Buha bila na udaru zakona zbog sumnje da je 2002. po nalogu sada pokojnog Dušana Spasojevića, vođe „zemunskog klana“, pokušala da otruje Buhu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir/Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: OSMI DAN OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Otkrivamo šta je prethodilo likvidaciji!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track