STEFANOVIĆ: Nisam zadovoljan kaznom za državljane Hrvatske koji su pravili nerede na derbiju!
Foto: Dado Đilas

neće da se meša

STEFANOVIĆ: Nisam zadovoljan kaznom za državljane Hrvatske koji su pravili nerede na derbiju!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da nije zadovoljan dužinom zatvorske kazne koja je određena petorici muškaraca iz Splita koji su izazvali nerede ne derbiju u decembru i dodao da je to odluka Tužilaštva i suda u čiji rad ne može da se meša.

''Trudim se da ne izlazim iz okvira onoga što je odgovornost mog posla. U odluke koje donose Tužilaštvo i sud ne mogu da se mešam. Da li sam zadovoljan da neko bude osuđen sa malim brojem meseci zatvora? Nisam, ali to je stvar koja je na samostalnim i nezavisnim pravosudnim organima", rekao je Stefanović novinarima nakon sastanka sa švajcarskom ministarkom unutrašnjih poslova Simonetom Somarugom.

On je dodao da se nada da će Tužilaštvo nastaviti istragu i da sagledavanje celokupnog događaja, a ne samo incidenta na stadionu, može da ukaže i na to kakvi su kriminalni klanovi bili upleteni i šta su bili njihovi interesi.

"To zavisi od Tužilaštva, ja ću insistirati da se istraga nastavi, jer smatram da samo hapšenjem ovih pet pojedinaca ona nije završena, to je moje mišljenje", rekao je Stefanović.

Kaže, da na osnovu informacija koje su mu bile dostupne sve ukazuje na to da se ne radi samo o tih pet pojedinaca.

''Pogotovo što je ovo bio slučaj bez presedana gde je pet državljana druge zemlje došlo na naš stadion baš u trenutku kada su izazivali ovakva krivična dela, očigledno je da se iza toga nalazi nešto krupnije. Mi imamo neke informacije koje o tome govore, ali razumem i odluku Tužilaštva da u ovoj fazi završi istragu koja se odnosi na konkretna dela koja su tih pet lica počinila", rekao je Stefanović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: OSMI DAN OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Otkrivamo šta je prethodilo likvidaciji!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track