OBRT U ISTRAZI MISTERIOZNE SMRTI STARACA U ALEKSINCU: Supružnici ipak nisu žrtve razbojnika! Evo šta se dogodilo
Foto: Dragana Kocić

tuga

OBRT U ISTRAZI MISTERIOZNE SMRTI STARACA U ALEKSINCU: Supružnici ipak nisu žrtve razbojnika! Evo šta se dogodilo

Crna Hronika -

Dušanka Miljković nađena mrtva, a pored nje ležao je njen suprug Milosav, koji je davao znake života. Iako se sumnjalo da su starci žrtve razbojnika, ipak je u pitanju nesrećan slučaj

Dušanka Miljković (77) zatečena je u petak mrtva u porodičnoj kući u aleksinačkom selu Ljupten, dok je njen suprug Milosav (77), koji je davao znake života, prebačen u niški Klinički centar gde mu se lekari bore za život.

Iako se najpre posumnjalo da je bračni par žrtva razbojništva zbog tragova koji su ukazivali na premetačinu, istragom je ustanovljeno da je Dušanka, koja je duže vreme bolovala, preminula prirodnom smrću, a da je Milosav doživeo moždani udar dok je pokušavao da je spase.

Nisu se javljali na telefon

Nesrećne starce u kupatilu je pronašla komšinica Živica Savić na molbu njihove ćerke Milanke Vidanović, koja se zabrinula što joj se roditelji ne javljaju na telefon.

foto: Dragana Kocić

- Čim sam ušla u dvorište, počela sam da dozivam Milosava, a kako odgovora nije bilo, ušla sam u kuću. Vrata nisu bila zaključana, pa sam zakoračila preko praga i čula krkljanje iz kupatila. Pomislila sam odmah da se šlogirao, jer mu i ranije nije bilo dobro. Kada sam ušla u kupatilo, sledila sam se! Dušanka je ležala, naga dopola, nije disala, a Milosav je krkljao pored nje. Utrčala sam u dnevnu sobu, bilo je sve ispreturano, saksija je pala, htela sam da telefoniram, ali je kabl bio iščupan... Setila sam se da imam mobilni u džepu, pa sam pozvala Milanku sa njega. Nisam smela da joj kažem da joj je majka mrtva, samo sam joj rekla da se nešto desilo - objašnjava ova žena.

Razbacane stvari

Policija je zbog razbacanih stvari najpre posumnjala na razbojništvo. Međutim, nalaz Instituta za sudsku medicinu isključio je sumnju da je Dušanka ubijena jer nisu pronađene nikakve povrede. Iz tog razloga, a s obzirom na to da je ona duže vreme bolovala od karcinoma, ustanovljeno je da je reč o prirodnoj smrti. Po svemu sudeći, njena smrt je duboko potresla Milosava, koji je pokušao da joj pomogne, pa je najverovatnije doživeo moždani udar. Svedoci kažu da je bio pri svesti, ali da nije mogao da govori i da otkrije šta se desilo. Vrlo je moguće da je tragičnom ishodu kumovalo i to što su starci pronađeni tek u petak, a ne isključuje se mogućnost da im je pozlilo dan ranije.

Dragana Kocić

U ŠOKU SUMNJAJU NA PLJAČKU Ćerka: Ko je mogao da bude tako surov

foto: Dragana Kocić

Porodica preminulih staraca posumnjala je da su Dušanka i Milosav žrtve pljačke. - Milosav je nedavno prodao njivu za nekoliko stotina evra. Prošle nedelje je nudio mojoj supruzi četiri stotine, ali ona nije htela da ih uzme. Zato sumnjamo da je to motiv što su napadnuti. Taj novac nismo našli, ali, doduše, nije isključeno ni da ga je Milosav negde sklonio - kaže njihov zet Dragoljub Pejković. Njihova ćerka grcala je u suzama. - Mnogo smo brinuli za njih, majka je bila bolesna, a i otac je skoro imao predinfarktno stanje. Sestra je do utorka bila sa njima. Neshvatljivo je da je neko mogao da bude tako surov prema starcima - rekla je Mila Pejković.

Lekari MILOSAV U TEŠKOM STANJU

U niškom Kliničkom centru je saopšteno da je starac u teškom stanju. - Pacijent je životno ugrožen, nalazi se na respiratoru, uradiće se dijagnostika skenerom da bi se precizno ustanovilo da li ima nekih povreda. Za sada je utvrđeno da ima povredu slezine - rečeno nam je u KCN. Međutim, kako saznajemo, sve ukazuje na to da je starac povredu slezine zadobio prilikom pada u kupatilu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! ČEDOMIR JOVANOVIĆ ZNAO ZA ĐINĐIĆEVO UBISTVO?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja