SRPSKI NARKO-BOS U NAJVEĆOJ TAJNOSTI PREBAČEN U ZABELU: Nešić izručen Srbiji!
Foto: MUP

EKSTRADICIJA

SRPSKI NARKO-BOS U NAJVEĆOJ TAJNOSTI PREBAČEN U ZABELU: Nešić izručen Srbiji!

Crna Hronika -

Nešić je u najvećoj tajnosti prebačen u požarevačku Zabelu, gde bi trebalo da odsluži osam godina zatvora, na koliko ga je 2002. u odsustvu osudio pirotski sud zbog šverca 24,5 kilograma heroina iz Bugarske

Goran Nešić Ciga (48), poznat i pod nadimkom Debeli, jedan od najvećih narko-bosova iz Srbije, koji je 2011. godine uhapšen u Brazilu, izručen je Srbiji uz ogromne mere obezbeđenja.

Kako saznajemo, čim je sleteo na beogradski aerodrom, Nešić je u najvećoj tajnosti prebačen u požarevačku Zabelu, gde bi trebalo da odsluži osam godina zatvora, na koliko ga je 2002. u odsustvu osudio pirotski sud zbog šverca 24,5 kilograma heroina iz Bugarske.

Pobegao 2001. godine

- Nešić je iz Srbije pobegao 2001. i od tada je za njim raspisana poternica. Uhapšen je u velikoj policijskoj akciji „Niva“ u Brazilu i naša država je odmah zatražila njegovo izručenje i dostavila svu neophodnu dokumentaciju. Međutim, sud u Brazilu je 2013. odbio izručenje, ali ovog puta je prihvaćen zahtev za ekstradiciju - objašnjava izvor Kurira.

Podsetimo, Nešiću su lisice na ruke stavljene u brazilskom gradu Bauru, a lokalni mediji su tada izvestili da je on jedan od najvećih narko-bosova, kao i da je živeo u ogromnoj kući okruženoj gvozdenom ogradom kroz koju je puštena struja. Njegovo imanje, kako su naveli, bilo je okruženo kamerama, ali on nije pružao otpor prilikom hapšenja.

Saradnici iz Srbije

Prema saznanjima tamošnje policije, Nešić je u Brazilu distribuirao drogu nabavljenu u Boliviji. Ona je transportovana prekookeanskim brodovima do evropskih luka, a saradnici u ovom poslu su mu navodno bili kriminalci iz Srbije. Tužilaštvo u Sao Paulu teretilo je Nešića i njegove saradnike posle hapšenja za šverc 620 kilograma kokaina.

J. S. - Foto: EPA/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OVAKO JE BEŽAO UBICA OLIVERA IVANOVIĆA! Pogledajte koliko mu je trebalo da nestane sa mesta zločina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track