KO JE GORAN NEŠIĆ? Najveći srpski KOKAINSKI BOS, čovek koji je stvorio Darka Šarića! Život kao u filmu "Skarfejs" u tvrđavi sa 100 podanika
Foto: MUP

jedan od najmoćnijih mafijaša latinske amerike

KO JE GORAN NEŠIĆ? Najveći srpski KOKAINSKI BOS, čovek koji je stvorio Darka Šarića! Život kao u filmu "Skarfejs" u tvrđavi sa 100 podanika

Crna Hronika -

Goran Nešić Ciga (48), poznat i pod nadimkom Debeli, jedan od najvećih narko-bosova iz Srbije, koji je nakon sedam godina od hapšenja izručen Srbiji uz neviđene mere obezbeđenja jedan je od najmoćnijih mafijaša u Južnoj Americi, a u kriminalnoj hijerarhiji iznad Darka Šarića.

Prema pisanjima medija upravo je Nešić uveo u poslove sa drogom Šarića, a utočište i učešće u narko poslovima obezbeđivao je svim kriminalcima koji bi uspeli da pobegnu iz Srbije.

U Brazilu je živeo pod lažnim imenom Ilija a kako navode tamošnji mediji vodio je život pravog "kokainskog dona", što se videlo i prilikom njegovog hapšenja kada je "u stilu velikog bosa u luksuznom letnjikovcu u Bauru uhapšen u potpuno ležernom izdanju", bez opiranja i pružanja bilo kakvog otpora.

Lisice na ruke stavili su mu u dvorištu njegove ogromne kuće okružene gvozdenom ogradom kroz koju je puštena struja. Uhapšen je u sklopu akcije "Niva" zajedno sa još 30 osoba. Tom prilikom pronađeno je više od 620 kilograma kokaina i skoro milion evra.

Osim sa Šarićem, Nešić je sarađivao sa vođama ostalih grupa sa naših prostora, posebno sa klanom “Amerika” čiji je vođa Mileta Miljanić na osnovu te veze organizovao krijumčarenje velikih količina kokaina u Evropu, zbog čega je pre nekoliko meseci uhapšen u Italiji.

Nešić je iz Srbije pobegao 2001. i od tada je za njim raspisana poternica zbog presude kojom je osuđen na osam godina zatvora po optužbi da je 2001. godine organizovao šverc 24,5 kilograma heroina iz Bugarske namenjen tržištu Srbije, Holandije i Švajcarske. I tada je bio pod istragom Službe državne bezbednosti, koja je uhapsila njegove saradnike Aleksandra Marinkova, zvanog Minge, i Predraga Georgijeva, koji su automobilom prošvercovali heroin, dok je Nešić uspeo bekstvom da izbegne hapšenje. Kako je tada utvrđeno, on je heroin nabavljao u Turskoj preko kuma Nasera Rahbara Asl, rođenog u gradu Kon u Iranu, a nastanjenog u Beogradu.

Banda koju je osnovao, prema saopštenju brazilske policije, delovala je u saveznim brazilskim državama Sao Paolo i Espirito Santo, Parana, Amazonas, Para i Rondonija, kao i brazilskom delu Amazonije. Uhapšenima je posle hapšenje blokirano raspolaganje nad 31 objektom, 15 luksuznih vozila i tri broda.

On je na vezi držao tamošnje narko-kartele, kod njih obezbeđivao kokain, kojim je zatim snabdevao sve srpske i crnogorske klanove, koji su drogu dalje krijumčarili u Evropu. Bio je glavni saradnik Darka Šarića, iznad njega po rangu, narko-vezama i uticaju.

Živeo kao "Scarface"

Poslednje informacije su govorile da je Nešić živeo u utvrđenoj vili kao u filmu "Scarface" koju su Brazilci zvali "Tvrđava".

Brojne kamere i naoružani čuvari čuvali su njenog vlasnika koji je imao više od stotinu podanika: telohranitelja, kurira, trgovaca narkoticima.

Komšije su za lokalne medije nakon njegovog hapšenja rekle da su radovi na vili trajali dve godine, a nakon toga se Nešić odjednom uselio.

Susedi su posvedočili da su jednog dana videli kolonu luksuznih automobila sa zatamnjenim staklima. Nakon toga život se nastavio uobičajenim tokom. Nešića na ulici nikad nisu videli.

(Kurir.rs/Blic)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ĆAO “BELI - SAMO JAKO”! Zašto je Beli Preletačević izbačen iz sopstvene odborničke grupe u Mladenovcu?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja