PREOKRET: Advokat tereti Hrvata za ubistvo Marka Nikolića u Centralnom zatvoru
Foto: Marina Lopičić

Krivična prijava protiv huligana iz Splita

PREOKRET: Advokat tereti Hrvata za ubistvo Marka Nikolića u Centralnom zatvoru

Crna Hronika -

Opravdano sumnjamo da je Nikolić počinio samoubistvo, već smatramo da mu je vrat staklom prerezao drugi zatvorenik, to jest jedan od hrvatskih državljana koji su uhapšeni zbog nereda na stadionu, rekao je Borović

Advokat Borivoje Borović, koji je pred sudom trebalo da zastupa Marka Nikolića, optuženog za ubistvo supruge i sina ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, podneo je krivičnu prijavu zbog Nikolićevog ubistva u Centralnom zatvoru koje je predstavljeno kao samoubistvo.

Marko Nikolić
Marko Nikolić

Borović je to juče potvrdio i za Kurir, navodeći da je krivičnu prijavu podneo protiv jednog državljanina Hrvatske koji se u pritvoru CZ našao nakon izazivanja nereda na poslednjem derbiju između Partizana i Crvene zvezde.

- Opravdano sumnjamo da je Nikolić počinio samoubistvo, već smatramo da mu je vrat staklom prerezao drugi zatvorenik, to jest jedan od hrvatskih državljana koji su uhapšeni zbog nereda na stadionu.

Sumnje nam potvrđuje to što niko od saslušanih zatvorenika i očevidaca nije izneo ni približno istu verziju događaja. U prijavi sam naveo da predlažem da se obavi DNK veštačenje ogledala koje je korišćeno kao oružje, kao i da se ponovo ispitaju svi svedoci - kazao je Borović.

I. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track