SAHRANJEN JUNAK S KOŠARA: Miodrag Milovanović (39) bio ratni heroj, stradao je od kukavice
Foto: Vladimir Šporčić, Privatna Arhiva

Ubio ga komšija

SAHRANJEN JUNAK S KOŠARA: Miodrag Milovanović (39) bio ratni heroj, stradao je od kukavice

Crna Hronika -

Kovčeg sa Milovanovićevim telom nosili su njegovi ratni drugovi koje, kako sami, kažu Miodrag nije ostavljao ni kada je bio teško ranjen

Miodrag Milovanović (39), ratni veteran sa Kosova, kog je u nedelju u Kaluđerici ubio komšija Marko Đ. (29), sahranjen je juče na groblju u Malom Mokrom Lugu.

Kovčeg sa Milovanovićevim telom nosili su njegovi ratni drugovi koje, kako sami, kažu Miodrag nije ostavljao ni kada je bio teško ranjen.

- Sa tri gelera u prepone bio je ranjen 11. maja 1999. godine, a već u aprilu se na štakama vratio na ratište. Nije nam bio od pomoći, ali je bio s nama, nije nas ostavio. Bio je nasmejan i vedar i u trenucima kad je bilo najteže. Ubijen je još jedan narodni heroj koji je učestvovao u boju na Košarama - kaže jedan od ratnih drugara.

Miodrag Milovanović
Miodrag Milovanović foto: Privatna Arhiva

Drugi od njih šestorice koji su došli da isprate svog ratnog druga kaže da je Milovanović bio veoma hrabar.

- Bio je brži od mene. Nije bi kukavica, grudima smo išli napred. Nismo prezali, a sada nas to košta. Ljudi u nama ne mogu da vide ono što smo bili, a mi pređemo granicu, možda smo tada grešili, možda i sada grešimo. Ostavio je decu iza sebe zbog tog trenutka jačine u grudima - priča uplakanih očiju Milovanovićev drug iz vojske.

Pored njega stoji još jedan drug koji je na sahranu došao iz Austrije. On je dodao da Milovanović nikada nikog nije ostavio na cedilu i da ga zbog toga boli način na koji je otišao sa ovog sveta.

Milovanović je sahranjen uz himnu „Hriste Bože“, koju su otpevali njegovi ratni drugari, rođaci i prijatelji. Reči pesme nikog nisu ostavile ravnodušnim.

Kurir / J. R.

Foto: Vladimir Šporčić, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track