JEZIVO: Užas u kući porodice smrznute bebe!
Foto: Privatna arhiva

Istraga smrti tromesečnog deteta u Knjaževcu

JEZIVO: Užas u kući porodice smrznute bebe!

Crna Hronika -

Policajci i radnici knjaževačkog Centra za socijalni rad zatekli haos u domu Darka Đorđevića i njegove supruge Milice, u kom je od hladnoće umrla ćerkica, još dvoje dece umalo se nije smrzlo

- Šokirali smo se se kada smo ušli u kuću. Sve je bilo u haosu, kao da je bačena bomba, a u njoj uopšte nije bilo grejanja - kažu policajci i pripadnici Centra za socijalni rad kada su otišli u dom Darka Đorđevića (33) i njegove nevenčane supruge Milice Janković (28), čija je beba umrla od promrzlina.

Oni su odmah preuzeli njihovo dvoje dece, koja su medicinski zbrinuta, jer se i na njihovom telu moglo videti da su promrzla.

Darko i Milica su uhapšeni kada je utvrđeno da je beba mrtva, a očekuju se rezultati veštačenja psihijatra o njihovoj sposobnosti.

Mališani se smrzavali

- Njih dvoje su telefonom pozvali bolnicu i kazali da njihova tromesečna devojčica odbija hranu. Doktori su im odgovorili da bebu odmah donesu na pregled. Drugo dvoje dece koje imaju, trogodišnjeg sina i dvogodišnju ćerkicu, ostavili su kod prijatelja i krenuli u bolnicu. Nažalost, lekar je samo mogao da konstatuje smrt deteta. Kako su na telu bebe primećeni tragovi promrzlina, naložena je obdukcija, koja će pokazati da li je bebica umrla od smrzavanja - saznajemo od izvora.

Snežana Nikolić, direktorka knjaževačkog Centra za socijalni rad, kaže da ova porodica nije bila korisnik njihovih usluga. Živeli su od sredstava za tuđu negu i dečjeg dodatka.

- Tokom 2015. i 2016. obilazili smo ovu porodicu. Imali smo kontakt sa njima i prošle godine i oni ničim nisu pokazivali da ne mogu da se valjano staraju o deci i da vode normalan život. Šta se otkad su dobili treće dete desilo, očekujemo da pokaže istraga - kaže Snežana Nikolić.

foto: Privatna arhiva

Kuća u lomu

Kako kaže, ni zaposleni u toj ustanovi nisu imali saznanja da se nešto neobično dešava u toj porodici.

- Ali kada smo ušli u njihovu kuću, zatekli smo takvu neurednost kakvu do sada nismo videli - kaže Nikolićeva. Inače, Darko već ima jedno dete iz prve vanbračne zajednice, a Milica Janković je pre četiri godine iz Žabara došla u Knjaževac i počela da živi sa Darkom.

Ovaj bračni par, koji je inače slabovid, nije bio blizak sa komšijama.

- Doselili su se pre dve godine, valjda su kupili ovu kuću. Nisam ni znala da su dobili treće dete - kaže komšinica Ružica Vukadinović.

Kurir / S. A. B.

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track